Willem II verstevigt koppositie in Venlo
Nieuws

Willem II verstevigt koppositie in Venlo

Willem II heeft vrijdagavond afgerekend met VVV Venlo: 1-3. In een bloedeloze eerste helft ontving middenvelder Robert Klaasen een rode kaart, waarna de Tilburgers in de tweede helft wisten uit te lopen naar een ruime overwinning.

Willem II trad in De Koel aan met twee wijzigingen ten opzichte van het gewonnen thuisduel met Jong FC Utrecht (2-1). Niels van Berkel verving de geschorste Rúnar Thór Sigurgeirsson als linksachter en Freek Heerkens speelde in plaats van de niet fitte Tommy St. Jago. Aan de kant van VVV verving Pepijn Doesburg de door interlandverplichtingen afwezige Michalis Kosidis.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Kansen waren schaars voor beide ploegen en het duurde lang voordat er gevaar werd gesticht. Het eerste gevaarlijke moment was voor Willem II, maar VVV-doelman Jan de Boer bracht redding met een sliding.

Op slag van rust vond het keerpunt van de wedstrijd plaats. Willem II leek middels een counter op weg naar een snelle aanval toen Klaasen ingreep met een tackle. De middenvelder van VVV was echter te laat en plantte zijn voet op de enkel van Freek Heerkens. Scheidsrechter Clay Ruperti aarzelde geen moment en trok de rode kaart.

In de tweede helft had het elftal van Willem II zichtbaar een veldoverwicht over het tiental van VVV. Dat mondde uiteindelijk ook uit in een voorsprong. Na een voorzet vanaf links belandde de afvallende bal voor de voeten van Heerkens. De verdediger hield het overzicht en zag dat Thijs Oosting vrij stond voor de goal van VVV. De spits werd ingespeeld en rondde beheerst af: 0-1.

Het zou niet lang duren totdat de Tricoloreshun voorsprong zouden verdubbelen. Enkele minuten later kon centrumverdediger Raffael Behounek uit een corner binnenwerken voor de 0-2. Door de rode kaart en de ruime voorsprong leek de wedstrijd gespeeld en het geloof in een resultaat werd zichtbaar minder bij de spelers van VVV.

Willem II maakte in de nasleep van een corner zelfs nog de 0-3 via Freek Heerkens, maar het laatste woord was voor VVV. Uit een hoekschop tastte de Tilburgse keeper Joshua Smits mis, waardoor de bal voor de voeten van Rick Ketting belandde. De aanvoerder van VVV wist daar wel raad mee en maakte de eretreffer: 1-3. 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.