Willem II verstevigt koppositie in Venlo
Nieuws

Willem II verstevigt koppositie in Venlo

Willem II heeft vrijdagavond afgerekend met VVV Venlo: 1-3. In een bloedeloze eerste helft ontving middenvelder Robert Klaasen een rode kaart, waarna de Tilburgers in de tweede helft wisten uit te lopen naar een ruime overwinning.

Willem II trad in De Koel aan met twee wijzigingen ten opzichte van het gewonnen thuisduel met Jong FC Utrecht (2-1). Niels van Berkel verving de geschorste Rúnar Thór Sigurgeirsson als linksachter en Freek Heerkens speelde in plaats van de niet fitte Tommy St. Jago. Aan de kant van VVV verving Pepijn Doesburg de door interlandverplichtingen afwezige Michalis Kosidis.

De eerste helft kende weinig hoogtepunten. Kansen waren schaars voor beide ploegen en het duurde lang voordat er gevaar werd gesticht. Het eerste gevaarlijke moment was voor Willem II, maar VVV-doelman Jan de Boer bracht redding met een sliding.

Op slag van rust vond het keerpunt van de wedstrijd plaats. Willem II leek middels een counter op weg naar een snelle aanval toen Klaasen ingreep met een tackle. De middenvelder van VVV was echter te laat en plantte zijn voet op de enkel van Freek Heerkens. Scheidsrechter Clay Ruperti aarzelde geen moment en trok de rode kaart.

In de tweede helft had het elftal van Willem II zichtbaar een veldoverwicht over het tiental van VVV. Dat mondde uiteindelijk ook uit in een voorsprong. Na een voorzet vanaf links belandde de afvallende bal voor de voeten van Heerkens. De verdediger hield het overzicht en zag dat Thijs Oosting vrij stond voor de goal van VVV. De spits werd ingespeeld en rondde beheerst af: 0-1.

Het zou niet lang duren totdat de Tricoloreshun voorsprong zouden verdubbelen. Enkele minuten later kon centrumverdediger Raffael Behounek uit een corner binnenwerken voor de 0-2. Door de rode kaart en de ruime voorsprong leek de wedstrijd gespeeld en het geloof in een resultaat werd zichtbaar minder bij de spelers van VVV.

Willem II maakte in de nasleep van een corner zelfs nog de 0-3 via Freek Heerkens, maar het laatste woord was voor VVV. Uit een hoekschop tastte de Tilburgse keeper Joshua Smits mis, waardoor de bal voor de voeten van Rick Ketting belandde. De aanvoerder van VVV wist daar wel raad mee en maakte de eretreffer: 1-3. 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Kaars wint battle van Veerman; FC Groningen laat tanden zien in slotfase
Kaars wint battle van Veerman; FC Groningen laat tanden zien in slotfase

Nummer twee Roda JC Kerkrade verloor vrijdagavond van FC Dordrecht, waardoor de achterstand op koploper Willem II is opgelopen tot zes punten. Henk Veerman leek met twee doelpunten wederom goud waard te zijn voor ADO Den Haag, dat ondanks een sterke comeback alsnog verloor van Helmond Sport. Martijn Kaars vijzelde zijn aantal doelpunten als topscorer op naar veertien. FC Den Bosch – Jong […]

Cover Image for Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila
Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila

Willem II heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 3-0 van FC Emmen dankzij treffers na rust van Jeredy Hilterman en Jeremy Bokila (tweemaal). Laatstgenoemde viel pas in minuut 77 in. Willem II staat nu zes punten voor op Roda JC Kerkrade, dat onderuitging bij FC Dordrecht. Het was […]

Cover Image for Samenvatting Jong FC Utrecht – Jong PSV (01-12-2023)
Samenvatting Jong FC Utrecht – Jong PSV (01-12-2023)

Samenvatting van de wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong PSV (0-0) van 01 december 2023.