Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila
Nieuws

Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila

Willem II heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 3-0 van FC Emmen dankzij treffers na rust van Jeredy Hilterman en Jeremy Bokila (tweemaal). Laatstgenoemde viel pas in minuut 77 in. Willem II staat nu zes punten voor op Roda JC Kerkrade, dat onderuitging bij FC Dordrecht.

Het was Emmen dat voor de eerste dreiging zorgde. Een voorzet van Rui Mendes kon net niet worden binnengegleden door Piotr Parzyszek. Nog voor de tiende minuut werd ook de thuisploeg voor het eerst dreigend. Emmen-goalie Jan Hoekstra liet de bal los, maar daar kon Raffael Behounek niet van profiteren. De Oostenrijker schoot naast.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was te zien aan de kansen die aan beide kanten gecreëerd werden. Zo kopte Parzyszek net niet hard genoeg, waardoor Joshua Smits eenvoudig kon oppikken. Aan de andere kant liet Ringo Meerveld de thuissupporters bijna juichen. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot, maar zonder het voor hem gewenste resultaat. 

De echte kansen bleven voor rust verder uit. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Vijf minuten na rust wisten de Tricolores alsnog de voorsprong te pakken. Een afgemeten voorzet van Nick Doodeman werd op waarde geschat door Hilterman, die met het hoofd voor gejuich op Tilburgse tribunes zorgde: 1-0. 

FC Emmen moest in de aanval en probeerde iets te forceren door onder meer Lucas Bernadou te brengen. Ook met de Fransman in het veld liep het echter niet heel soepeltjes. De Drenten wisten enkele gevaarlijke voorzetten te produceren, maar daar bleef het bij. 

De 2-0 viel tien minuten voor tijd. Bokila kreeg de bal min of meer toevallig voor zijn voeten en die kans moet je de supersub van Willem II niet geven. Bokila schoot beheerst raak: 2-0. Het duel was beslist en dus kon Willem II rustig op jacht gaan naar de volgende treffer. 

Die viel vijf minuten voor tijd en weer was Bokila de grote man. De spits kopte een uitstekende voorzet net zo fraai binnen via de binnenkant van de paal en tekende zo voor de eindstand: 3-0.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid
Ontwikkelprogramma voor Technisch Directeuren verder uitgebreid

Na een succesvol eerste seizoen, is het ontwikkelprogramma van de KNVB, Eredivisie CV, Keuken Kampioen Divisie en CBV voor Technisch Directeuren (TD-en) verder uitgebreid. Zo zijn er nu drie richtingen: een basic programma voor potentiële TD-en, een advanced programma voor de TD met minder dan twee jaar ervaring en een expert programma voor TD-en met meer […]

Cover Image for Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’
Oproep aan kabinet: ‘Geen hogere btw. Je belast er heel Nederland mee!’

Vandaag debatteert de Tweede Kamer met het nieuwe kabinet over de regeringsverklaring.Als coalitie vanuit de sport, nieuws, boeken, cultuur, evenementen- en horecabranche doenwe daarom vandaag een dringend beroep op de politieke partijen in de Tweede Kamer en hetkabinet om de verhoging van het btw-tarief van 9% naar 21% te heroverwegen. Economische en maatschappelijke impact is […]

Cover Image for Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25
Competitieprogramma Keuken Kampioen Divisie definitief 24/25

Het competitieprogramma voor de Keuken Kampioen Divisie voor het seizoen 2024/’25 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden. De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur. Daar staan […]