Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila
Nieuws

Willem II viert dubbel feest dankzij Jeremy Bokila

Willem II heeft zijn koppositie in de Keuken Kampioen Divisie verstevigd. De Tilburgers wonnen in eigen huis met 3-0 van FC Emmen dankzij treffers na rust van Jeredy Hilterman en Jeremy Bokila (tweemaal). Laatstgenoemde viel pas in minuut 77 in. Willem II staat nu zes punten voor op Roda JC Kerkrade, dat onderuitging bij FC Dordrecht.

Het was Emmen dat voor de eerste dreiging zorgde. Een voorzet van Rui Mendes kon net niet worden binnengegleden door Piotr Parzyszek. Nog voor de tiende minuut werd ook de thuisploeg voor het eerst dreigend. Emmen-goalie Jan Hoekstra liet de bal los, maar daar kon Raffael Behounek niet van profiteren. De Oostenrijker schoot naast.

De ploegen waren aan elkaar gewaagd en dat was te zien aan de kansen die aan beide kanten gecreëerd werden. Zo kopte Parzyszek net niet hard genoeg, waardoor Joshua Smits eenvoudig kon oppikken. Aan de andere kant liet Ringo Meerveld de thuissupporters bijna juichen. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot, maar zonder het voor hem gewenste resultaat. 

De echte kansen bleven voor rust verder uit. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Vijf minuten na rust wisten de Tricolores alsnog de voorsprong te pakken. Een afgemeten voorzet van Nick Doodeman werd op waarde geschat door Hilterman, die met het hoofd voor gejuich op Tilburgse tribunes zorgde: 1-0. 

FC Emmen moest in de aanval en probeerde iets te forceren door onder meer Lucas Bernadou te brengen. Ook met de Fransman in het veld liep het echter niet heel soepeltjes. De Drenten wisten enkele gevaarlijke voorzetten te produceren, maar daar bleef het bij. 

De 2-0 viel tien minuten voor tijd. Bokila kreeg de bal min of meer toevallig voor zijn voeten en die kans moet je de supersub van Willem II niet geven. Bokila schoot beheerst raak: 2-0. Het duel was beslist en dus kon Willem II rustig op jacht gaan naar de volgende treffer. 

Die viel vijf minuten voor tijd en weer was Bokila de grote man. De spits kopte een uitstekende voorzet net zo fraai binnen via de binnenkant van de paal en tekende zo voor de eindstand: 3-0.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]