Willem II weet mede dankzij beauty van Meerveld weer wat winnen is
Nieuws

Willem II weet mede dankzij beauty van Meerveld weer wat winnen is

Willem II heeft na drie gelijke spelen op rij weer eens een overwinning geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper kwam al vroeg aan de leiding op De Vijverberg, en wist de marge in de tweede helft te verdubbelen: 0-2. Daardoor komt Willem II weer acht punten los van nummer twee ADO Den Haag, dat zondag pas in actie komt. De Graafschap blijft voorlopig vierde.

Willem II ging voor de jaarwisseling fier aan kop in de KKD, maar zag de voorsprong vanaf half januari steeds meer slinken. De Tricolores morsten achtereenvolgens punten tegen Jong Ajax, Jong PSV én SC Cambuur (allen 1-1); een overwinning op De Vijverberg was dus zeer welkom. 

Wat dat betreft ging Willem II goed van start. Al na negen minuten stond de 0-1 op het bord: Thijs Oosting scoorde uit de rebound van een verwoestende uithaal van Nick Doodeman.

De Graafschap stelde daar enkel speldenprikjes tegenover. De volgende grote kans heugde dan ook aan de andere kant: Jansen haalde opgelucht adem nadat Jeredy Hilterman zijn schot ternauwernood voorlangs het doel zag gaan.

Willem II bleef de betere en zag het overwicht vlak na rust voor de tweede maal beloond worden. En wat een goal was het: Ringo Meerveld speelde zich knap vrij op links en krulde de bal al even fraai in de verre kruising langs Jansen. 

‘Perfectie werd benaderd’, aldus commentator Koert Westerman, die het hoogtepunt van de avond op dat moment al had beleefd. Willem II ging nog op jacht naar meer, maar moest zich gelukkig prijzen met de al bestaande stand. 

De ploeg van Peter Maes kijkt nu met argusogen naar ADO, dat zaterdag tegen nummer achttien FC Den Bosch in actie komt. Dan kunnen Darije Kalezic en zijn manschappen de marge weer naar ‘slechts’ vijf punten verkleinen.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters
Handtekeningenmiddag: Een onvergetelijke ervaring voor jonge supporters

Enthousiasme, opwinding en veel lachende gezichten in Euroborg op woensdagmiddag 14 februari. De jaarlijkse handtekeningenmiddag georganiseerd door de Junior Club stond op het programma. Maar liefst 120 jonge supporters kregen de unieke kans om hun FC-helden van dichtbij te ontmoeten, handtekeningen te scoren en een praatje te maken met spelers en trainers van FC Groningen. […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 27
Voorbeschouwing speelronde 27

Volgende kraker voor koploper Willem II Komende speelronde staat de volgende kraker voor Willem II op het programma. Nadat in twee achtereenvolgende speelronden De Graafschap (0-2) en ADO Den Haag (2-1) werden verslagen, krijgt de koploper opnieuw een directe concurrent op bezoek in de vorm van Roda JC. De Tilburgers willen opnieuw een klap uitdelen […]

Cover Image for Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie
Op basis van de historie lijkt FC Dordrecht een kandidaat voor promotie

Dé revelatie van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie is zonder enige twijfel FC Dordrecht. De Schapenkoppen draaien stabiel mee in de subtop en lijken zich op te maken voor deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Kijkend naar de geschiedenis, zit er zelfs een stap naar het hoogste niveau in, want in […]