` Speelschema 22/23 definitief: sterkste KKD-seizoen ooit 5 augustus van start | Keuken Kampioen Divisie

Speelschema 22/23 definitief: sterkste KKD-seizoen ooit 5 augustus van start

Het competitieprogramma betaald voetbal voor het seizoen 2022/’23 is definitief. Na de publicatie van het concept is op verzoek van enkele clubs en gemeenten nog een aantal wijzigingen doorgevoerd, met name gericht op de aanvangstijden van de wedstrijden.

De Keuken Kampioen Divisie begint op vrijdag 5 augustus om 20.00 uur en is sterker dan ooit. Er staan dan zeven wedstrijden op het programma, waaronder Heracles Almelo tegen ADO Den Haag. Met nieuwkomers Heracles Almelo, Willem II & PEC Zwolle wordt het een seizoen vol spanning en grote strijd om de bovenste plekken.

‘Waardering voor flexibiliteit’

“Zoals elk jaar hebben we geprobeerd om iedereen zoveel mogelijk te betrekken bij de totstandkoming van het programma”, zegt manager competitiezaken betaald voetbal Jan Bluyssen. “We hebben de flexibiliteit van alle partijen nodig om deze puzzel te leggen en daarvoor willen graag onze waardering uitspreken. We zijn met ieders medewerking gekomen tot een uitdagend en mooi programma. Laten we hopen op een enerverend en pakkend seizoen 2022/’23!”

Totstandkoming

De werkzaamheden voor het nieuwe competitieprogramma beginnen ieder jaar in oktober. Eerst wordt de internationale speeldagenkalender (interlands en Europees voetbal) doorgegeven door de FIFA en de UEFA. Daarna wordt in overleg met de overheid en clubs de speeldagenkalender bepaald voor de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Johan Cruijff Schaal, TOTO KNVB Beker en de play-offs.

Tenslotte wordt er een concept competitieprogramma vastgesteld, waarbij rekening wordt gehouden met talloze aspecten. Dat zijn uiteraard sportieve aspecten, maar ook wensen en knelpunten vanuit lokale overheden, clubs, supporters en ESPN. Gedurende het proces is het programma overlegd met het Supporterscollectief Nederland, de Eredivisie CV, de CED, de Centrale Spelersraad (CSR), de Centrale Trainersraad (CTR), ESPN en alle clubs.

Definitief speelschema 22_23

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`