` Sterk gestarte Daryl van Mieghem staat voor een speciale wedstrijd | Keuken Kampioen Divisie

Sterk gestarte Daryl van Mieghem staat voor een speciale wedstrijd

Voor Daryl van Mieghem is de wedstrijd tussen De Graafschap en FC Volendam van vrijdag een speciale. De 31-jarige aanvaller speelde van januari 2017 tot afgelopen zomer voor de Superboeren en verkaste daarna naar de Wijdbroeken. Met hem en de eveneens aangetrokken topscorer van 2019/’20 en 2020/’21 Robert Mühren hoopt ‘Het andere Oranje’ een gooi naar promotie te doen.

De Graafschap huurde Van Mieghem in januari 2017 van Heracles Almelo, waarna hij een half jaar later definitief werd overgenomen en uitgroeide tot één van de belangrijkste spelers van de club, met als hoogtepunt de promotie naar de Eredivisie in 2018. In de periode dat hij op de Vijverberg speelde, kwam niemand tot zoveel duels in de Keuken Kampioen Divisie voor de Achterhoekers als de buitenspeler (108). Ook was hij in die tijd degene met de meeste doelpunten (38) en assists (27). In het afgelopen seizoen was Van Mieghem – ondanks de concurrentie van bijvoorbeeld Ralf Seuntjens – nog steeds de speler met de meeste schoten (93) en gecreëerde kansen (56) voor de Superboeren.

Deze competitie is de routinier uitstekend begonnen in het shirt van FC Volendam. Met vier doelpunten in vier wedstrijden staat hij samen met NAC-spits Ralf Seuntjens achter Thijs Dallinga (6 goals) gedeeld tweede in het topscorersklassement. Dat heeft de aanvaller vooral te danken aan zijn drie treffers in het laatste duel voor de interlandperiode. FC Volendam won toen met liefst 5-0 van MVV en Van Mieghem maakte zijn eerste hattrick in de Keuken Kampioen Divisie.

Zijn derde van de avond was een jubileumgoal, want dit betekende zijn vijftigste op het tweede niveau van Nederland in 141 wedstrijden. De 31-jarige rechtsbuiten laat dit seizoen zien erg efficiënt met zijn kansen om te gaan. Voor zijn vier doelpunten had hij slechts tien pogingen nodig, een schotconversie van veertig procent. Deze tien schoten resulteerden bij elkaar in een Expected Goals-waarde van 1.3. Hij scoorde dus bijna drie keer meer dan op basis van historische data mocht worden verwacht.

Zijn enige eerdere wedstrijd in de Eerste Divisie tegen De Graafschap was namens Telstar in maart 2014. Toen werd er in Velsen-Zuid met 2-0 verloren.

`