` Supporters trappen nieuw Keuken Kampioen Divisie-seizoen af | Keuken Kampioen Divisie

Supporters trappen nieuw Keuken Kampioen Divisie-seizoen af

Vrijdag 5 augustus hebben 14 supporters het startsein gegeven voor het gloednieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Zij hebben gezamenlijk het veld betreden en gebroederlijk de aftrap verzorgd voor de aanvang van de duels.

FC Den Bosch – FC Eindhoven
Bij het eerste Brabantse onderonsje van het seizoen staan Michel Maat (FC Den Bosch) en Jaden Faneyte (FC Eindhoven) aan de aftrap in De Vliert. De 36-jarige Michel is sinds 2003/2004 supporter van FC Den Bosch, waar Jaden pas een jaar woonachtig is in Eindhoven. De nieuwe Eindhovenaar is vanaf wedstrijd nummer één van vorig seizoen bij alle bij thuis- en uitwedstrijden aanwezig geweest, voor velen nu al een bekend gezicht in het Jan Louwers Stadion.
Maat was sinds 2006 de vaste trommelaar op de M-Side, maar na afloop van vorig seizoen heeft hij de stokjes doorgegeven.

NAC Breda – Helmond Sport
Sean-Moreno Smits (NAC Breda), Jop van Dongen & Stijn Habraken (Helmond Sport) mogen in het Rat Verlegh Stadion gezamenlijk het seizoen aftrappen. Sean-Morena is de zoon van de overleden van Erwin Smits, beter bekend als DJ Wakiyan. De Bredanaar was de vaste DJ van Vak G en ontbrak ook nooit bij de grachtenfeestjes. Stijn Habraken mag voor zijn club Helmond Sport de aftrap verzorgen bij de uitwedstrijd tegen NAC Breda. Stijn zit sinds zijn vijfde al op de tribune in Helmond en heeft voor het nieuwe seizoen ook een seizoenkaart. “Ik ben heel trots op mijn club. Op mijn kamer hangen de keepershandschoenen van Stijn van Gassel en Mike Havekotte”, vertelt Stijn vol trots. Jop van Dongen zal aansluiten met Stijn en namens Helmond Sport de grasmat betreden. Jop was al lid van de Helmond Sport kidsclub voordat hij bij de gemeente werd aangemeld. Zijn eerste wedstrijden bezocht hij al op zeer jonge leeftijd en daardoor is hij een herkenbaar gezicht op de tribune in Helmond.

TOP Oss – Jong FC Utrecht
In het Frans Heesen Stadion mogen Koen Megens (TOP Oss) & Arnold Janssen (Jong FC Utrecht) zijn de aangewezen supporters die aan de basis staan van een nieuw seizoen. Koen werkt bij Kia Huiskes, een sponsor van TOP Oss. Huiskes is al sinds 2014 sponsor bij de club en en sindsdien ook lid van de Businessclub.
Aan de kant staat Arnold, die al sinds 2012 Jong FC Utrecht op de voet volgt. “De sfeer onderling bij de supporters en het volgen van de talentvolle spelers van Jong FC Utrecht is enorm leuk”, laat Janssen weten.

Heracles Almelo – ADO Den Haag
Karin Brummer (Heracles Almelo) & Alberto (ADO Den Haag) zijn in Almelo verantwoordelijk voor de aftrap van het gloednieuwe seizoen. Karin is de dochter van Hennie Brummer, supporter, parkeerwachter, steward & oud-steward coördinator. Op 14-jarige leeftijd raakte Hennie betrokken bij de club en zijn liefde voor het zwart-wit verloor hij nooit. Onlangs overleed Hennie na meer dan 50 jaar met hart en ziel zich hebben ingezet voor Heracles als vrijwilliger.
Karin zal samen met Alberto op de middenstip verschijnen. De supporter met een geel-groen hart heeft in het verleden ADO journaal gemaakt en mist geen enkele training, thuis- of uitwedstrijd van zijn ADO Den Haag. Alberto schuift aan als supporters. Met zijn kritische noot, zijn Haagse humor, directe aanpak en zijn kennis van ADO Den Haag zorgt hij voor de dynamiek die past bij ADO Den Haag.

VVV-Venlo – Almere City FC
De 9-jarige Clem Janssen (VVV-Venlo) mag in samenwerking met Rolf de Wild (Almere City FC) in De Koel het nieuwe seizoen leven inblazen. Clem is in oktober 2018 ziek geworden, er werd botkanker ontdekt. Na 11 maanden intensief behandelen was hij beter aan de betere hand, maar na 1,5 jaar bleek de ziekte terug. Momenteel wordt hij nog steeds behandelt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus Clem blijft positief. Voor Almere City is het Rolf, uit Zeewolde, is ooit per ongeluk bij de club verzeild is geraakt en nooit meer weg is gegaan bij zijn club.

FC Dordrecht – Roda JC
Jan van Nieuwenhoven (FC Dordrecht) Rico Dreessen (Roda JC) mogen in het Matchoholic Stadion de bal aan het rollen brengen. Jan is een echte Dordtenaar en niet te missen bij de club van de Schapenkoppen door zijn actieve rol als supporters coördinator de afgelopen 30 jaar. Hij is zowel anchorman van de supporters als president van de republiek Dordrecht. Hij zal samen met Rico het veld betreden en de wedstrijd van start laten gaan. Dreessen ging vroeger als klein jongetje vaker met zijn moeder en oom naar Kaalheide waar uiteindelijk zijn liefde voor Roda JC is geboren. Sinds het nieuwe stadion heeft de 30-jarige Rico een seizoenskaart en sinds het seizoen 2014/2015 nauwelijks een duel gemist van De Koempels.

Willem II – Jong PSV
Bij Willem II – Jong PSV mogen Samir Scheutjens El Halwi (Willem II) en John Dumfries (Jong PSV)  aantreden voor het startsein. De 11-jarige Samir is enorm fan van Willem II en is zelf actief bij Jong Brabant in Berkel-Enschot. “Ik ben erg blij om bij dit grote moment aanwezig te mogen zijn”, aldus een glimlachende Samir. Maar het kan de aftrap niet verrichten zonder John Dumfries. John is al vanaf 1970 PSV-supporter en heeft ook al jaren een seizoenkaart van Jong PSV. Hij volgt de thuiswedstrijden altijd op De Herdgang.

Bekijk hier de aftermovie!

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`