` Periode-indeling & Play-Offs | Keuken Kampioen Divisie

Periode-indeling & Play-Offs

Naast de spanning en sensatie die de Keuken Kampioen Divisie te bieden heeft, bevat de Divisie een extra element dat uniek is in Europa. In de Keuken Kampioen Divisie wordt gewerkt met periodes en hiermee is de competitie als het ware in vier delen verdeeld. Maar hoe werken de periodes eigenlijk? Hieronder een korte uitleg.

Er zijn in een heel seizoen vier periodes. De periodes zijn als volgt verdeeld:

Seizoen 2022/2023:
Periode 1: Speelronde 1 t/m 10
Periode 2: Speelronde 11 t/m 19
Periode 3: Speelronde 20 t/m 28
Periode 4: Speelronde 29 t/m 38

Periodekampioen
Per periode wordt er een team kampioen van de periode. De periodekampioen is het team dat gedurende de tien (periode 1 en 4) of negen (periode 2 en 3) wedstrijden van de desbetreffende periode het meest aantal punten heeft gehaald. Mocht het puntenaantal van meerdere teams gelijk zijn, wordt er gekeken naar het doelsaldo. Is het doelsaldo eveneens gelijk, is het aantal gescoorde doelpunten beslissend. En als dat ook geen beslissing brengt, dient er een beslissingswedstrijd te worden gespeeld op neutraal terrein.

Het team dat periodekampioen wordt, ontvangt bij het behalen van de periodetitel het Bronzen Kampioensschild. Naast het winnen van het Bronzen Kampioensschild, verdient de periodekampioen ook een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs. Deze worden aan het einde van het seizoen gespeeld en via deze weg kunnen Keuken Kampioen Divisie-ploegen promotie naar de Eredivsie afdwingen.

Reglementen Periodekampioenschappen
– Alle teams kunnen periodekampioen worden.

– Als een team zich tweemaal weet te kronen tot periodekampioen, zullen ze tweemaal het Bronzen Kampioensschild ontvangen. Het gewonnen ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs is maar één keer te winnen. Het Play-Off ticket schuift in dat geval door naar de nummer twee van de periodestand, indien dit een jong-team betreft dan schuift het door naar de eerstvolgende op de ranglijst.

– Bij een periodekampioenschap van een belofteploeg gaat het Play-Off ticket eveneens door naar de nummer twee van de periode. Belofteploegen zijn immers uitgesloten van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs.

– Mocht er bij de bovenstaande scenario’s een ploeg op de tweede plek eindigen die zelf al een Play-Off ticket heeft bemachtigd (of uitgesloten zijn van deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs), vervalt deze kwalificatie en wordt het overgebleven Play-Off ticket aan het eind van het seizoen extra uitgegeven op basis van de eindklassering.

Schilden
Bij periodewinst mag het desbetreffende team het Bronzen Kampioensschild in de lucht houden. Deze prijs wordt vier keer per seizoen uitgereikt.
Bij promotie naar de Eredivisie krijgt het desbetreffende team het Zilveren Kampioensschild.
De winnaar van de Play-Offs krijgt het Gouden Kampioensschild overhandigt.
Het team dat zich kroont tot kampioen van de Keuken Kampioen Divisie ontvangt de kampioensschaal.

Individuele prijzen
Iedere periode worden er eveneens Bronzen Kampioensschilden uitgereikt. De prijzen worden uitgereikt aan de volgende categorieën:

– Beste Speler
– Beste Keeper
– Beste Talent
– Beste Trainer
– Topscorer

Deze titels zijn op basis van de wedstrijden die gespeeld zijn in de desbetreffende periode. Het ‘Beste Talent’ en de ‘Beste Trainer’ worden bepaald door alle aanvoerders en trainers van de Keuken Kampioen Divisie-clubs. Voor de verkiezing van Beste Speler en Beste Keeper hebben de fans ook een aandeel in de stemronde, hun stem telt voor 50% mee (de andere 50% bestaat uit de stemmen van de aanvoerders en trainers van de Keuken Kampioen Divisie-clubs). Na afloop van de laatste speelronde van iedere periode gaat de online stembus op de Keuken Kampioen Divisie-website open en kunnen fans stemmen op hun favoriet. De winnaars worden in de week na het einde van de periode bekendgemaakt.

Programma Play-Offs 2022-2023

Eerste ronde:
Maandag 22 mei 2023, 20:00
Dinsdag 23 mei 2023, 18:45 & 21:00

Return eerste ronde:
Vrijdag 26 mei 2023, 20:00
Zaterdag 27 mei 2023, 16:30 & 20:00

Halve finale:
Dinsdag 30 mei 2023, 20:00
Woensdag 31 mei 2023, 18:45

Return halve finale:
Zaterdag 3 juni 2023, 16:30 & 20:00

Finale:
Dinsdag 6 juni 2023, 20:00

Return finale:
Zondag 11 juni 2023, 18:00

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
KKD-partners
Official Dealmaker
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`