Aitor Cantalapiedra Beste Speler, Joël Drommel Beste Keeper van het Jaar!

Drie van de vijf individuele Gouden Kampioensschilden zijn een prooi geworden voor kampioen FC Twente. Aitor Cantalapiedra veroverde het Gouden Kampioensschild voor Beste Speler van het Jaar, terwijl Joël Drommel en Marino Pusic het Gouden Kampioensschild pakte in de categorie van respectievelijk Beste Keeper en Beste Trainer van het jaar.

De Beste Speler van het Jaar, Aitor Cantalapiedra, werd met een ruime voorsprong verkozen boven zijn vier concurrenten: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles), Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam), Terell Ondaan (Telstar) en Bryan Smeets (TOP Oss). De Spaanse aanvaller had een belangrijk aandeel in het kampioenschap van FC Twente. Met 13 doelpunten en 8 assists maakte hij indruk in het shirt van de Tukkers en dat was reden voor zowel het publiek als trainers en aanvoerders om hem te kiezen als Beste Speler van het Jaar.

Ook Joël Drommel was belangrijk voor FC Twente. Veertien keer wist de keeper zijn doel schoon te houden en daarmee hield hij van alle keepers in de Keuken Kampioen Divisie het vaakst ‘de nul’. Door in de verkiezing zijn concurrenten Xavier Mous (SC Cambuur), Wouter van der Steen (FC Den Bosch) en Hobie Verhulst (Go Ahead Eagles) voor te blijven, heeft de Twentse goalie geschiedenis geschreven. Drommel is immers de allereerste keeper ooit die het Gouden Kampioensschild voor Beste Keeper van het Jaar wint.

In tegenstelling tot de Gouden Kampioensschilden voor Beste Speler en Beste Keeper wordt het Gouden Kampioensschild voor Beste Trainer uitsluitend gekozen door de trainers en aanvoerders in de Keuken Kampioen Divisie. Marino Pusic is als winnaar uit de verkiezing gekomen. Hij leidde FC Twente naar het kampioenschap en wordt hiervoor beloond met het Gouden Kampioensschild voor Beste Trainer van het Jaar.