Alle reden voor optimisme bij Telstar

,,Een foto maken en inlijsten.” Met deze opmerking hoopte de trainer van Telstar, Andries Jonker, opkomende euforie te temperen. Maar er is alle reden voor optimisme bij de aanhangers over de ontwikkelingen in de tweede periode.

De club is op die ranglijst koploper en heeft een programma dat perspectieven biedt. In die tweede periode staan er voor Telstar immers nog drie thuiswedstrijden en twee uitduels met de huidige nummer achttien en nummer twintig op de rol. Het is nog vroeg, maar een droom over de eerste periodetitel sinds het seizoen 2008/’09 zal algemeen directeur Pieter de Waard misschien al wel gehad hebben.

Telstar sloot de laatste vier wedstrijden in alle competities winnend af: drie in de Keuken Kampioen Divisie en één in de beker. Een vijfde opeenvolgende zege, vrijdag op Jong PSV, betekent voor de Witte Leeuwen een evenaring van de langste zegereeks in dit decennium. In zowel 2016 als 2017 won de club vijf keer op rij, de laatste serie van zes dateert alweer van 2006. Om die mijlpaal te behalen dient de ploeg uit Velsen-Zuid wel af te rekenen met de grootste ‘Angstgegner’ van de afgelopen zes seizoenen. Sinds de intrede van Jong PSV in de Eerste Divisie won Telstar nog nooit van de Eindhovenaren (G6, V6) en in vijf van de laatste zes ontmoetingen kwam Telstar niet eens tot scoren.

Het medicijn tegen die doelpuntendroogte lijkt Telstar sinds deze zomer in de gelederen te hebben: Reda Kharchouch. De spits, die vorig seizoen nog actief was bij OFC in de Derde Divisie, scoorde in de afgelopen maand zeven keer in vijf wedstrijden (6 competitie, 1 beker). Geen speler was in de laatste dertig dagen zo vaak trefzeker in de Nederlandse profcompetities als hij. Kharchouch blijft onder andere Roland Alberg, Lassina Traoré en Quincy Promes voor. De topscorer van Telstar scoorde uit al zijn zes laatste schoten op doel in de competitie. Nu zijn vizier zo op scherp staat, heeft hij de jacht geopend op Lassina Traoré en Robert Mühren; het tweetal dat nog boven hem staat op de topscorerslijst.