` Almere City FC tegen ‘Angstgegner’ op jacht naar clubrecord en koppositie | Keuken Kampioen Divisie

Almere City FC tegen ‘Angstgegner’ op jacht naar clubrecord en koppositie

Almere City FC gaat bij Jong Ajax op jacht gaat naar een clubrecord, nadat de ploeg ondanks de knappe winst op NAC (2-0) afgelopen week nog naast de periodetitel heeft gegrepen. De basis van de goede klassering van de formatie van trainer Ole Tobiasen ligt achterin, want met acht tegentreffers in negen duels hebben de Flevolanders samen met SC Cambuur en Go Ahead Eagles de minst gepasseerde defensie van de Keuken Kampioen Divisie.

Bekend terrein voor Tobiasen

Tobiasen komt vrijdag op bekend terrein. Tussen 1997 en 1998 speelde de Deen immers 24 duels in de Eredivisie voor Ajax, waarin hij twee keer scoorde. Destijds was Almere City nog niet eens opgericht, de club waarmee hij nu als trainer furore maakt. Dit seizoen verloor de oefenmeester nog geen enkele competitiewedstrijd en in de Keuken Kampioen Divisie doet niemand dat de Zwarte Schapen na. Omdat Almere de laatste ontmoeting van 2019/’20 ook niet verloor (1-2 zege op FC Den Bosch) is het nu tien opeenvolgende duels ongeslagen. Dat presteerde de club één keer eerder: van oktober tot en met december 2014 verloor Almere ook tien keer op rij niet in de competitie. Bij het elfde duel ging het toen wel mis, wat betekent dat Almere bij een gelijkspel of een zege op Jong Ajax een nieuw clubrecord vestigt.

‘Angstgegner’ Jong Ajax

Vanuit het oogpunt van Almere een mooi doel, maar Jong Ajax heeft zich de afgelopen jaren opgeworpen als de grootste ‘Angstgegner’ van De Zwarte Schapen. Zo gingen de laatste zeven ontmoetingen allemaal verloren, incasseerde City in die duels liefst 29 doelpunten en maakte het zelf het schamele aantal van negen treffers. Hoewel Thomas Verheydt (foto) al sinds vorig seizoen speler van de club is, speelde hij voor zijn huidige werkgever door verschillende redenen nog nooit tegen Jong Ajax. En dat biedt mogelijk een perspectief voor Ole Tobiasen.

Verheydt tegen Jong Ajax

Voor zijn voorgaande clubs MVV en Go Ahead Eagles scoorde Verheydt immers wel naar behoren tegen Jong Ajax. De spits maakte drie doelpunten in zijn laatste twee ontmoetingen met de beloften uit Amsterdam en in totaal staat zijn teller op vier. Tegen slechts drie ploegen scoorde de aanvalsleider van Almere City vaker in de Keuken Kampioen Divisie, maar daar kan vrijdag verandering in komen. Bij een zege pakt Almere City tot in ieder geval maandag de koppositie én dus het clubrecord. Met Verheydt heeft Ole Tobiasen een belangrijke troef in handen.

`