Attractiviteit bij Go Ahead Eagles-Jong Ajax zo goed als gegarandeerd

Wie van aanvallend voetbal houdt, doet er goed aan om vrijdag af te reizen naar de Adelaarshorst. De Eagles, die dit seizoen het vaakst tot scoren kwamen (14), ontvangen dan Jong Ajax, dat dit seizoen tot de meeste schoten kwam (91). Dat er alleen in wedstrijden van Jong PSV en N.E.C. meer treffers vallen dan in duels van Go Ahead Eagles (19) is een extra indicatie voor een mogelijk spektakelstuk in Deventer.

Wat betreft aanvallende statistieken ontlopen Go Ahead Eagles en Jong Ajax elkaar amper. Op basis van de kwaliteit van de kansen (Expected Goals) scoort alleen Jong Ajax (10,3) beter dan de ploeg (9,3) van John Stegeman, terwijl alleen de Eagles tot meer balcontacten in de vijandelijke zestien kwamen dan Jong Ajax (180 om 178). Verder creëerden de spelers van beide ploegen meer kansen voor ploeggenoten dan bij elke andere Keuken Kampioen Divisie-ploeg dit seizoen (71) en kwamen alleen Jong Ajax en RKC Waalwijk (36) tot meer schoten op doel dan Go Ahead Eagles (35).

Wat betreft de historie kunnen de Eagles-fans met een gerust hart toeleven naar het treffen met Jong Ajax. Go Ahead Eagles verloor nog nooit een duel met de Amsterdammers in de Eerste Divisie (W3, G1) en kwam in elk van die duels steeds minimaal twee keer tot scoren (10 goals in totaal). Al met al zijn alle ingrediënten aanwezig voor een heerlijk voetbalavondje aan de Vetkampstraat.