` Barnabas Racz en Joey Sleegers zijn de apostelen van trainer Rob Penders | Keuken Kampioen Divisie

Barnabas Racz en Joey Sleegers zijn de apostelen van trainer Rob Penders

FC Eindhoven valt momenteel de subtop van de Keuken Kampioen Divisie aan. De club die vorig seizoen op de vijftiende plaats eindigde, staat na één-derde van de competitie op een verdienstelijke zesde plaats. Heel stabiel zijn de prestaties nog niet, maar de punten worden gestaag binnen gehaald met Barnabas Racz en Joey Sleegers als belangrijkste apostelen van trainer Rob Penders.

In de eerste dertien wedstrijden pakte Eindhoven dankzij zes overwinningen en twee gelijke spelen twintig punten. In slechts vijftien van de voorgaande zestig seizoenen van de club in de Eerste Divisie stond zij ook na dertien speelronden op minimaal twintig punten. Opvallend genoeg werden die zes driepunters nooit in opeenvolgende wedstrijden gehaald, zoals de vijf nederlagen ook nooit direct achter elkaar kwamen. Wat dat betreft lijkt de term wisselvallig uitgevonden voor dit FC Eindhoven, maar gezien de positie op de ranglijst hebben de fans weinig reden tot klagen.

Na de spectaculaire 3-4 zege bij titelkandidaat Excelsior van afgelopen zaterdag, ligt een overwinning uit bij Jong FC Utrecht niet voor de hand gezien het verloop van dit seizoen. Mede omdat FC Eindhoven al sinds september 2020 niet meer twee keer op rij buitenshuis won in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Utrecht lijkt echter de ideale tegenstander om deze niet al te positieve reeks te beëindigen. De Blauw-Witten zijn immers zeven wedstrijden ongeslagen tegen de Utrechtse beloften (W4, G3). Dat is langer dan tegen iedere andere huidige deelnemer aan de Keuken Kampioen Divisie. Bovendien werden drie van de vier overwinningen in deze reeks in de Domstad geboekt.

Eén van de opvallendste spelers bij de club is Barnabas Racz (foto). De 25-jarige Hongaar was in de laatste twee wedstrijden trefzeker en kan de eerste speler van FC Eindhoven worden die drie duels op rij scoort in de Keuken Kampioen Divisie sinds Samy Bourard in maart 2020. Bovendien gaf de aanvallend ingestelde middenvelder al vijf assists, waarmee hij nog maar één treffer hoeft voor te bereiden om de assistkoningen van de vorige twee seizoenen voor de Brabanders te evenaren (Jort van der Sande in 2020/’21 en Kaj de Rooij en Marcelo Lopes in 2019/’20). Maar niet alleen het nieuwe gezicht maakt indruk, ook de inmiddels 27-jarige Joey Sleegers speelt als herboren. Met zes goals en twee assists is de linksbuiten nog bij slechts een doelpunt minder betrokken dan in de vorige twee seizoenen bij elkaar.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`