` Beste Kenner TopCoach Keuken Kampioen Divisie | Keuken Kampioen Divisie

Beste Kenner TopCoach Keuken Kampioen Divisie

Jop van der Wiel is de Beste Kenner van het seizoen 2020-2021. Jop heeft dit seizoen de meeste punten verzameld in de TopCoach Keuken Kampioen Divisie en is daarmee bovenaan geëindigd in het eindklassement. Daardoor is hij de winnaar van de felbegeerde Gouden Schaal.

Beste Kenner

De prijs voor Beste Kenner is nieuw dit seizoen en wordt elke periode én aan het eind van het seizoen uitgereikt. De deelnemers aan het spel TopCoach Keuken Kampioen Divisie van Scorito strijden om deze felbegeerde prijs. Degene die aan het eind van de periode de meeste punten heeft behaald in het spel, mag zich kronen tot Beste Kenner van die periode. De deelnemer die aan het eind van het seizoen – na 4 periodes – de meeste punten heeft behaald in totaal, wordt gekroond tot Beste Kenner van de Keuken Kampioen Divisie. De Beste Kenner van elke periode ontvangt de Bronzen Schaal en de Beste Kenner van het seizoen 2020-2021 ontvangt de Gouden Schaal.

Een gebalanceerd team

‘Er zijn meerdere dingen waar ik op heb gelet bij het samenstellen van mijn team. Mijn doel was om een zo gebalanceerd mogelijk team samen te stellen, waarbij je elke week elf spelers kan opstellen die punten voor je scoren. Voor de rest probeer ik altijd één goedkope aanvaller te kiezen, omdat er altijd minimaal één op de tribune zit. Go Ahead Eagles-speler Bradly van Hoeven is hier een goed voorbeeld van, omdat hij relatief goedkoop is maar toch voor punten zorgt. Door deze goedkope spelers kwam er budget vrij voor prijzigere spelers.’

Sterspelers

‘Uiteraard zorgden spelers als Robert Mühren, Sam Beukema, Mounir El Allouchi en Jay Gorter voor de meeste punten. Maar eigenlijk had iedereen deze spelers in zijn team. Ik denk dat ik het verschil gemaakt heb met bijvoorbeeld Samuele Mulatierri, Thomas Verheydt, Lewis Fiorini en Jasper van Heertum.

‘Doelpuntenmachine Ralf Seuntjens begon te haperen’

Wat mij geholpen heeft is dat doelpuntmachine Ralf Seuntjens begon te haperen. Veel Scorito-spelers hadden hem in hun team zitten. Persoonlijk was ik ook blij verast met Daan Reiziger. Naast Gorter van Go Ahead Eagles had je eigenlijk geen tweede keeper nodig en nam ik een gokje met hem. Maar toen hij uiteindelijk een vast basiskracht werd, leverde hij mij veel punten op.

‘De Keuken Kampioen Divisie is de hoogst haalbare titel’

‘Met onze vriendengroep spelen we met vrijwel elk Scorito-spel mee. Maar de Keuken Kampioen Divisie is toch wel de competitie waar het meeste onderzoekswerk voor nodig is. Daardoor vinden wij eigenlijk de Keuken Kampioen Divisie de hoogst haalbare titel die er is en misschien nog wel belangrijker dan de Eredivisie of de Vuelta.

Volgend seizoen

‘Er zijn wel wat spelers waar ik met een schuin oog naar gekeken heb, maar dat ga ik logischerwijs nog niet verklappen. Ik heb wel eens gehoord dat de Scorito-stagiairs alles meelezen dus als ik de spelers hier noem, zullen ze ongetwijfeld in waarde stijgen.

Bekijk hier het team van Jop!

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`