` Bij de favoriet voor de periodetitel, Almere City, is het resultaat heilig | Keuken Kampioen Divisie

Bij de favoriet voor de periodetitel, Almere City, is het resultaat heilig

In de strijd om de derde periodetitel is het razend spannend met nog één wedstrijd te gaan en liefst zes kanshebbers op het Bronzen Schild. In een competitie vol clubs die vinden dat ze thuishoren in de Eredivisie, is het uitgerekend outsider Almere City FC dat de beste papieren heeft. Daarbij is het opvallend dat het succes in de Flevopolder niet gepaard gaat met grote scores, maar dat het resultaat heilig is.

In de zeventien voorgaande seizoenen in de Eerste Divisie pakte Almere City drie keer eerder een periodetitel. De laatste keer dat dit lukte, was onder trainer Ole Tobiasen in 2018/’19, toen de club de vierde periodetitel veroverde. Voor trainer Alex Pastoor kan het zijn derde periodekampioenschap worden, nadat het hem in 2009/’10 al eens lukte met Excelsior en ook in 2015/’16 mocht hij met Sparta Rotterdam juichen.

De goede papieren op het winnen van de periodetitel, heeft Almere City vooral te danken aan de verdediging. In de laatst acht wedstrijden hoefden de Flevolanders slechts vier keer een tegendoelpunt te slikken. Liefst zes duels hield doelman Nordin Bakker (foto) ‘de nul’, waaronder in de laatste vier ontmoetingen. Het is pas de vierde keer in de clubgeschiedenis dat Almere vier keer op rij het doel schoon hield. Het lukte nog nooit ook in een vijfde wedstrijd in de Eerste Divisie achtereen.

Derde periode Derde periode
Club Tegentreffers Club Clean sheets
Almere City FC 4 Almere City FC 6
De Graafschap 6 De Graafschap 4
ADO Den Haag 8 PEC Zwolle 4
FC Dordrecht 8 Telstar 4
PEC Zwolle 8 4 teams 3

Doordat het verdedigend zo goed gaat bij Almere City zijn er weinig doelpunten nodig om de punten binnen te halen. Deze periode staan de Zwarte Schapen na acht wedstrijden op negen gemaakte treffers. Nog nooit pakte een ploeg een periode van minimaal negen wedstrijden met minder dan twaalf goals. Gemiddeld maken winnaars in periodes met negen wedstrijden 21 doelpunten. Daarvoor heeft de ploeg van Pastoor dus nog twaalf goals nodig. Sinds vorige week weten we dat dit niet onmogelijk is in de Keuken Kampioen Divisie, maar de trainer zal niet minder tevreden zijn als de titel wordt gepakt met een zuinige overwinning.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
KKD-partners
Official Dealmaker
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`