Clash tussen besten van vierde periode: Almere City en SC Cambuur

De eerste ronde van de Keuken Kampioen Play-Offs 2019 begint meteen met een ontmoeting tussen de twee beste ploegen van de vierde periode. Die werd immers gewonnen door Almere City en zij gaan in Leeuwarden op bezoek bij de nummer twee over dat deel van het seizoen.

Na een roerig seizoen waarin Almere City overtuigend uit de startblokken schoot, een vormdip meemaakte, afscheid nam van Michele Santoni en als diens vervanger Ole Tobiasen aanstelde, lijkt alles net op tijd op de rails te zijn gekomen. De formatie uit Flevoland speelde een uitstekende vierde periode en won deze uiteindelijk afgetekend met 21 punten uit negen wedstrijden. De 8-0 nederlaag tegen Jong Ajax in de laatste speelronde was een opvallend slotstuk en een uitzondering op een verder knappe eindsprint.

De opmars van Almere ging hand in hand met de goede prestaties van twee middenvelders. In de vierde periode gaf Youri Loen meer assists dan iedere andere speler (7), terwijl creatieveling James Efmorfidis de meeste dribbels afrondde van alle spelers in deze periode (25). En passant scoorde het duo samen ook nog eens zes keer. Cambuur is dus gewaarschuwd.

Toch zullen de Leeuwarders met de borst vooruit aantreden. Cambuur werd immers tweede in die vierde periode die werd gewonnen door Almere. Onderweg werden onder meer Jong Ajax (6-0), Jong FC Utrecht (4-1) en MVV (4-1) met grote cijfers opzij gezet, terwijl kampioen FC Twente op een gelijkspel werd gehouden (2-2). SC Cambuur lijkt dus ook precies op tijd in vorm te zijn gekomen en is daarmee een serieuze outsider voor promotie naar de Eredivisie.