Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie doen wereldrecordpogingen

Clubs uit de Keuken Kampioen Divisie komen woensdag 4 september aanstaande bijeen om te proberen één of twee wereldrecords te vestigen. Op de KNVB Campus in Zeist zullen de clubs onder toeziend oog van een officiële beoordelaar van Guinness World Records de wereldrecordpogingen wagen.

De twee wereldrecords die wellicht worden verbroken en/of gevestigd, zijn als volgt:

1. De ‘Halfline Challenge’ is het record dat momenteel op naam staat van Manchester United-doelman Sergio Romero. De bedoeling van de Challenge is om (individueel) binnen 1 minuut zoveel mogelijk ballen in het doel te trappen vanaf de middenlijn.

2. De ‘Duo-pass Challenge’ is een nog niet bestaande Challenge. De Challenge dient te worden uitgevoerd in duo’s, maar het principe is eigenlijk vrij simpel. Speler 1 speelt de bal vanaf de grond door de lucht naar speler 2. Speler 2 vangt de bal (met zijn handen). Als de afstand tussen beide spelers minimaal 70 meter bedraagt, wordt het record gevestigd.

Tientallen spelers zullen deze wereldrecordpogingen wagen. Per club zullen er maximaal 4 vertegenwoordigende spelers op de KNVB Campus in Zeist aanwezig zijn.

Jubileum partnership Deventrade en Coöperatie Eerste Divisie

De wereldrecordpogingen worden gedaan in het kader van het vijftienjarig jubileum van het partnership tussen Deventrade en de Coöperatie Eerste Divisie. Dit seizoen, het seizoen 2019-2020, is immers het vijftiende seizoen op rij dat er met de Derbystar wedstrijdbal wordt gevoetbald in de Eerste Divisie.