Definitieve competitieprogramma 2019/’20 vastgesteld

De KNVB heeft het defintieve competitieprogramma voor het seizoen 2019/’20 vastgesteld. De Keuken Kampioen Divisie zal op 9 augustus van start gaan met een aantal mooie affiches in speelronde 1. De wedstrijd die misschien het meest in het oog springt, wordt in Doetinchem gespeeld. Henk de Jong gaat met zijn nieuwe club SC Cambuur op bezoek bij zijn vorige club De Graafschap.

Klik hier om het hele competitieprogramma te bekijken.

Periodes
In de Keuken Kampioen Divisie tellen vanaf komend seizoen alle wedstrijden weer mee voor de periodestanden. Dat betekent dat er ongelijke periodes zullen zijn. Twee van negen wedstrijden (de eerste en de derde periode) en twee van tien wedstrijden (de tweede en de vierde). Zeven clubs uit de Keuken Kampioen Divisie (de belofteteams van Ajax, AZ, PSV en FC Utrecht en De Graafschap, NAC en N.E.C.) hebben aangegeven niet te willen spelen tijdens interlandperiodes. Zij spelen hun wedstrijden de eerste maandag daarna. Tenslotte wordt speelronde 32 van de Keuken Kampioen Divisie pas gecommuniceerd als bekend is of, en zo ja wanneer, het Nederlands elftal eventueel moet spelen in de play-offs voor Euro 2020.

Promotie-/degradatieregeling
Uit de veranderagenda komt ook de nieuwe promotie-/degradatieregeling voort. Twee clubs degraderen rechtstreeks uit de Eredivisie en twee clubs promoveren rechtstreeks uit de Keuken Kampioen Divisie. Waar de afgelopen jaren acht clubs uit de Keuken Kampioen Divisie aan de play-offs voor promotie en degradatie deelnamen, worden dat er komend seizoen zes. Uit de Eredivisie krijgt alleen de nummer 16 de kans om zich via de play-offs te handhaven op het hoogste niveau.