` Dallinga wordt Beste Speler van de 1e periode, Van Gassel Beste Keeper | Keuken Kampioen Divisie

Dallinga wordt Beste Speler van de 1e periode, Van Gassel Beste Keeper

De winnaars van de individuele Bronzen Kampioensschilden van de 1e periode van het seizoen 2021-‘22 zijn bekend. Thijs Dallinga is verkozen tot Beste Speler van de 1e periode, terwijl zijn teamgenoot Stijn van Gassel de prijs voor Beste Keeper ontvangt. Max de Waal (Jong Ajax) en Maarten Martens (Jong AZ) zijn verkozen tot respectievelijk Beste Talent en Beste Trainer van de 1e periode.

De uitslagen van de verkiezingen ‘Beste Speler’ en ‘Beste Keeper’ zijn gebaseerd op stemmen van de trainers en aanvoerders van alle Keuken Kampioen Divisie-clubs én op stemmen van de supporters. Thijs Dallinga verzamelde in totaal de meeste stemmen en ontvangt daarom het Bronzen Kampioensschild als Beste Speler. Het is niet het enige Schild dat Thijs Dallinga in de wacht sleept, want de topschutter van Excelsior Rotterdam maakte ook de meeste doelpunten in de 1e periode en ontvangt hiervoor ook het Bronzen Kampioensschild als Topscorer.

Stijn van Gassel is verkozen tot Beste Keeper van de 1e periode. De doelman van Excelsior Rotterdam won dezelfde prijs in de 4e periode van het vorige seizoen ook al en mag nu dus een tweede Bronzen Kampioensschild aan zijn palmares toevoegen.

Max de Waal en Maarten Martens in de prijzen

Naast de eretitels Beste Speler en Beste Keeper zijn er ook Bronzen Kampioensschilden te verdelen in de categorieën Beste Talent en Beste Trainer. Max de Waal is op basis van zijn prestaties in de afgelopen periode door trainers en aanvoerders verkozen tot het Beste Talent van de 1e periode. Het 19-jarige talent van Jong Ajax maakte met zijn spel veel indruk op de trainers en aanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie-clubs en daarom ontvangt hij het Bronzen Kampioensschild voor Beste Talent van de 1e periode.
Het Bronzen Kampioensschild voor Beste Trainer van de 1e periode behoort toe aan Maarten Martens. De trainer die dit seizoen zijn debuut maakt als coach in het betaald voetbal heeft een uitstekende eerste periode achter de rug als leidsman van Jong AZ en is daarvoor nu beloond met deze eretitel.

Alle Bronzen Kampioensschilden worden voorafgaand aan de eerstvolgende thuiswedstrijd van de winnaars uitgereikt.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`