` De Keuken Kampioen Divisie als kraamkamer voor Oranje | Keuken Kampioen Divisie

De Keuken Kampioen Divisie als kraamkamer voor Oranje

Vanwege het interlandvoetbal zijn er dit weekend slechts vier wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Gelukkig voor liefhebbers van de Eerste Divisie is de competitie ook in het Nederlands Elftal goed vertegenwoordigd. Van de 24 spelers in de huidige selectie van bondscoach Louis van Gaal speelden er liefst zeventien één of meer wedstrijden op dit niveau. 

Met Remko Pasveer, Andries Noppert en Kenneth Taylor hebben alle drie de nieuwelingen in de selectie wederom ervaring in de Keuken Kampioen Divisie. Noppert kwam voor NAC Breda in 2016 en FC Dordrecht in 2019 in totaal tot vijf wedstrijden. Voor Remko Pasveer is het langer geleden dat hij actief was in de Eerste Divisie, maar hier waren wel al de eerste signalen te zien dat hij een doelman was met kwaliteiten. In 2008/’09 hield de sluitpost namens Go Ahead Eagles veertien keer de nul, meer dan iedere andere keeper in dat seizoen. Het jaar daarna was hij in 35 wedstrijden nog eens goed voor vijftien clean sheets, na Diederik Boer (16, FC Zwolle) het hoogste aantal in 2009/’10.

KKD-wedstrijden huidige selectie Oranje
Speler Wedstrijden
Remko Pasveer 87
Vincent Janssen 69
Wout Weghorst 62
Kenneth Taylor 60
Marten de Roon 55

Remko Pasveer is met zijn 87 duels de huidige international met de meeste wedstrijden in de Eerste Divisie. Na hem waren Vincent Janssen en Wout Weghorst (foto) het vaakst op dit niveau te bewonderen. Het zijn twee spelers die mogelijk strijden om de plaats naast Memphis Depay in de spits tijdens het WK. Al toen Weghorst en Janssen allebei nog in de Keuken Kampioen Divisie speelden, waren ze redelijk aan elkaar gewaagd. Janssen was in het shirt van Almere City FC iets vaker trefzeker, maar Weghorst had dan weer iets minder minuten nodig per doelpunt.

Janssen en Weghorst in de Keuken Kampioen Divisie
  Vincent Janssen Wout Weghorst
Ploeg Almere City FC FC Emmen
Periode 2013-2015 2012-2014
Wedstrijden 69 62
Speelminuten 5394 3036
Doelpunten 29 19
Minuten per goal 186 160
Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`