` De troeven die zorgden voor de ommekeer bij VVV-Venlo | Keuken Kampioen Divisie

De troeven die zorgden voor de ommekeer bij VVV-Venlo

Dankzij de zege op FC Eindhoven was er eindelijk weer reden tot juichen bij VVV-Venlo. De ploeg van trainer Jos Luhukay had daarvoor vijf competitiewedstrijden verloren, waardoor de driepunter én de clean sheet als een bevrijding hebben gevoeld. De doelpuntenmakers in De Koel waren spits Sven Braken en middenvelder Mitchell van Rooijen, maar de Noord-Limburgers hebben meer troeven in het elftal.

Bij VVV was er twee weken geleden een wisseling onder de lat: Delano van Crooij kreeg de kans en dat pakte tot dusver goed uit. Hij had zeven reddingen in twee duels, wat hem een redding percentage van 78 procent oplevert. Daarmee hoort hij voorlopig bij de doelmannen met de hoogste percentages van dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en scoort hij beter dan collega Lukas Zima, die 71 procent van de schoten keerde. Luhukay sprak zijn vertrouwen uit in Van Crooij en hoopt dat zijn elftal voor het eerst dit seizoen in opeenvolgende competitiewedstrijden ‘de nul’ houdt.

Bij de 2-0 van Mitchell van Rooijen tegen FC Eindhoven was Levi Smans de aangever. De middenvelder leverde zo voor de tweede keer een bijzondere prestatie. Uitgezonderd spelers van beloften elftallen werd Smans immers de twee-na-jongste speler met een assist dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie (18 jaar, 239 dagen). Alleen ploeggenoot Wassim Essanoussi en Den Bosch-speler Ryan Leijten waren jonger. Eerder dit seizoen scoorde Smans op bezoek bij FC Dordrecht ook nog eens zelf (foto); exclusief Jong-spelers waren slechts vier talenten op jongere leeftijd trefzeker.

In speelronde 17 wacht de uitwedstrijd bij Roda JC en dat is traditioneel een lastige opgave voor VVV. De Venlonaren wonnen in de gehele clubgeschiedenis slechts één van de 25 uitduels in Kerkrade in alle competities (17 nederlagen, 7 remises). Maar… Dat was wel de meest recente ontmoeting op 16 december 2017 in de Eredivisie. Wanneer de ploeg deze prestatie herhaalt wint het voor het eerst twee keer op rij bij de rivaal uit Limburg. Het zou voorts de tweede keer in een week zijn dat de club een reeks van vijf nederlagen doorbreekt: momenteel staat de ploeg immers op vijf opeenvolgende uitnederlagen in de Keuken Kampioen Divisie.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`