De volop scorende tieners van een jeugdig N.E.C.

Een jeugdig N.E.C. begint vol zelfvertrouwen aan de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht, nadat de ploeg van trainer Rogier Meijer het laatste duel met maar liefst 6-0 heeft gewonnen van FC Eindhoven. Het betekende de grootste thuiszege van de Nijmegenaren sinds 1 december 2017 (6-0 tegen FC Dordrecht). Het grote verschil tussen die twee overwinningen is de gemiddelde leeftijd. Destijds lag die bijna een half jaar hoger (24 jaar en 93 dagen) dan nu: 23 jaar en 242 dagen.

Tijdens de 6-0 overwinning op Eindhoven kwamen er zelfs drie tieners tot scoren: Dirk Proper (18 jaar en 222 dagen), Joep van der Sluijs (18 jaar en 307 dagen) en Souffian El Karouani (foto, 19 jaar en 350 dagen). Het kwam dit seizoen slechts één keer eerder voor dat drie tieners van dezelfde ploeg in één wedstrijd trefzeker waren: Brian Brobbey, Lassina Traoré en Kenneth Taylor in de 3-0 zege van Jong Ajax op Excelsior.

Verder hebben de Nijmegenaren in Elayis Tavsan, die scoorde in zijn eerste uitwedstrijd van dit seizoen, nog een scorende tiener in de gelederen. Dat maakt N.E.C. in de huidige Keuken Kampioen Divisie-jaargang de enige ploeg met vier doelpuntenmakers van jonger dan twintig jaar, waarbij de Jong-elftallen niet zijn meegerekend. Dat is er bovendien al één meer dan in het hele vorige seizoen, toen Ayman Sellouf, Anthony Musaba en Ole Romeny de trefzekere tieners namens N.E.C. waren.

De club kan ook vertrouwen putten uit het verleden tegen aankomende opponent Jong FC Utrecht, want van de voorgaande zes onderlinge ontmoetingen wonnen de Nijmegenaren vijf keer en speelden ze eenmaal gelijk. Daarmee is de N.E.C. een zogenaamde ‘Angstgegner’ voor de Utrechtste beloften, want tegen geen enkele ploeg die zij minimaal vier keer troffen in de Keuken Kampioen Divisie werden zo weinig punten gepakt als tegen de Gelderlanders.