` Een speciale wedstrijd voor de succesvolle interim-trainer van Helmond Sport | Keuken Kampioen Divisie

Een speciale wedstrijd voor de succesvolle interim-trainer van Helmond Sport

Helmond Sport boekte zaterdag een mooie overwinning op bezoek bij Roda JC. Door de 0-1 dankzij een treffer van Martijn Kaars kent de club een prima start onder interim-trainer Tim Bakens (foto), want twee van de drie competitieduels met hem aan het roer zijn gewonnen. Daarmee pakte Helmond evenveel punten in de laatste drie speelronden als in de zeven duels voor het vertrek van Sven Swinnen (6). Voor Bakens volgt nu een speciale wedstrijd tegen de club waar het voor hem allemaal begon.

Bakens kwam in de jeugd uit voor De Graafschap en maakte zijn debuut in het profvoetbal voor de Superboeren; de eerstvolgende tegenstander van Helmond Sport. De trainer speelde vier seizoenen namens De Graafschap alvorens hij na verschillende clubs in Nederland en Zwitserland te hebben versleten in 2013 terugkeerde bij zijn oude liefde. Na zijn pensioen als speler werd Bakens jeugdtrainer, onder meer bij De Graafschap en voegde hij zich afgelopen zomer bij de technische staf van Helmond Sport; eerst als assistent en nu als tijdelijke opvolger van Swinnen.

Vrijdag volgt dus een ontmoeting met de club waartegen Helmond Sport het de afgelopen jaren overigens moeilijk heeft gehad. De Graafschap won immers de laatste vijf uitwedstrijden in het SolarUnie Stadion. Dat is de langste zegereeks ooit van de Superboeren op bezoek bij een specifieke ploeg in de competitie.

Gezien de recente resultaten zal er echter optimisme zijn bij de Brabanders. De matchwinner tegen Roda JC was immers Martijn Kaars, de spits die afgelopen zomer overkwam van FC Volendam. Hij is erg belangrijk, want de aanvaller maakte dit seizoen zeven van de dertien competitietreffers van Helmond Sport. Kaars is daarmee de enige speler die meer dan de helft van de doelpunten van een deelnemer aan de huidige Keuken Kampioen Divisie voor zijn rekening nam (54%).

Zijn doelpunt tegen Roda was opvallend, want het was pas zijn eerste in een uitwedstrijd in dit seizoen. In Helmond was Kaars al zes keer trefzeker; geen andere speler maakte dit seizoen meer doelpunten in thuiswedstrijden (Joey Konings ook 6). Deze voorkeur voor het eigen publiek komt ook naar voren in de schoten van Kaars. De aanvaller, die derde staat qua schoten met 42 pogingen (achter Dylan Vente en Thomas Verheydt), heeft in eigen huis een schotconversie van 35 procent, want zes van de zeventien inzetten eindigden als doelpunt. In uitwedstrijden schoot Kaars vaker (25 keer), maar dat leverde tot op heden slechts één doelpunt op: een schotconversie van vier procent.

Keuken Kampioen Divisie 2022/’23
  Speler Team Goals % van de treffers van de ploeg
1 Martijn Kaars Helmond Sport 7 54%
2 Dylan Vente Roda JC Kerkrade 12 48%
3 Sven Braken VVV-Venlo 8 36%
4 Jort van der Sande NAC Breda 7 33%
5 Jeredy Hilterman Almere City FC 7 30%
Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`