` Elías Már Ómarsson is nu al succesvoller dan in het hele afgelopen seizoen | Keuken Kampioen Divisie

Elías Már Ómarsson is nu al succesvoller dan in het hele afgelopen seizoen

Na zijn uitbarsting in de eerste paar wedstrijden van dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen leek Elías Már Ómarsson een beetje ingedut. De spits noteerde zeven treffers in zijn eerste drie duels, maar bleef daarna drie wedstrijden zonder doelpunt. Inmiddels lijkt het weer ‘op stoom’ gekomen met steeds een goal in drie opeenvolgende wedstrijden. Nadat de IJslander bij Go Ahead niet tot scoren kwam, vond tegen TOP Oss weer een eruptie plaats waar de vulkaan Eyjafjallajökull jaloers op zou zijn. Met een hattrick bracht hij zijn totaal na elf wedstrijden op dertien doelpunten.

Scoringsdirft Ómarsson

Daarmee maakte Ómarsson dit seizoen al meer goals dan in de volledige voorgaande jaargang (13 om 12). De spits was deze competitie elke 76 minuten goed voor een treffer, in 2019/’20 had hij gemiddeld 151 minuten per doelpunt nodig. Wat opvalt is dat de aanvaller veel minder ballen naast of overschiet. Sinds de zomer eindigden 24 van zijn 41 schoten op doel (58,5%), in het afgelopen seizoen waren 27 van zijn 63 pogingen tussen de palen (42,9%). Op basis van de kwaliteit van zijn kansen is de IJslander momenteel aan het over presteren; zijn Expected Goals-totaal is 8,01, waarmee hij bijna vijf doelpunten meer noteerde dan van hem gemiddeld gezien mag worden verwacht. Het is de vraag of Ómarsson deze scoringsdrift vasthoudt, maar indrukwekkend is het vooralsnog zeker.
 
In zijn 39 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie kwam de spits in totaal tot 25 doelpunten, in die periode noteerde alleen Robert Mühren (34) meer treffers. Ralf Seuntjens is de enige andere speler die vanaf het begin van het afgelopen seizoen tot meer dan twintig doelpunten kwam (22 in 38 wedstrijden).

Tegenstander Helmond Sport

Komend weekeinde lijkt Helmond Sport voor de speler van Excelsior een prima tegenstander om zijn doelpuntentotaal verder op te krikken. Helmond is de enige ploeg waarvan Excelsior vorig seizoen beide competitieduels won en alleen tegen FC Den Bosch scoorden de Kralingers in 2019/’20 vaker (9 keer) dan tegen Helmond (7 goals, 3-1 & 1-4). Twee van die treffers staan op naam van Ómarsson.

`