` Er hebben dit seizoen al 31 nationaliteiten gescoord in de Keuken Kampioen Divisie | Keuken Kampioen Divisie

Er hebben dit seizoen al 31 nationaliteiten gescoord in de Keuken Kampioen Divisie

Natuurlijk is Robert Mühren ongenaakbaar aan kop van de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie. Maar ook een IJslander en een Italiaan staan hoog. Sinds afgelopen weekeinde zijn er spelers met liefst 31 verschillende nationaliteiten die minimaal één doelpunt hebben gemaakt. Van over de hele wereld komen voetballers naar Nederland om hun droom als prof na te jagen.

In het afgelopen weekeinde kwamen er dankzij treffers van Richard Jensen (Roda JC) en Moise Adilehou (NAC Breda) twee nieuwe scorende nationaliteiten bij. Jensen houdt als voormalig jeugdinternational de Finse eer hoog en Adilehou deed namens Benin een duit in het zakje. Maar het zijn niet alleen jonge talenten die naar Nederland komen in de hoop op een doorbraak, ook oudere liefhebbers komen naar de Keuken Kampioen Divisie om de carrière te verlengen. De twee oudste doelpuntenmakers van dit seizoen zijn afkomstig uit Zambia en Paraguay in Jacob Mulenga en Edgar Barreto (foto).

Dankzij al deze avonturiers zit de Keuken Kampioen Divisie nu op meer verschillende nationaliteiten met een doelpunt dan vorig seizoen, toen er spelers uit dertig landen tot scoren kwamen. Om het aantal van 2018/’19 te halen, moet er nog wel een flinke slag worden gemaakt, want toen waren er liefst 41 naties met minimaal één doelpuntenmaker. Misschien dat MVV’er Brem Soumaoro uit Guinea of Roda JC’s Michalis Iouannou uit Cyprus in de laatste weken het aantal nog iets ophogen.

Vooral NAC heeft een grote bijdrage gehad aan het aantal verschillende nationaliteiten. Dankzij het eerder aangehaalde doelpunt van Adilehou kwamen negentien verschillende spelers dit seizoen voor de Bredanaars tot scoren en zij zijn afkomstig uit negen verschillende landen. Bij De Graafschap is dat een ander verhaal, want bij de Superboeren werden alle goals gemaakt door Nederlanders. Sterker nog, er kwam überhaupt pas één speler met een andere nationaliteit in actie voor de Doetinchemers, maar die zal geen doelpunt meer maken. Giannis Mystiakidis en De Graafschap gingen afgelopen winter immers in goed onderling overleg uit elkaar.

`