` Excelsior Rotterdam periodekampioen na spannende ontknoping! | Keuken Kampioen Divisie

Excelsior Rotterdam periodekampioen na spannende ontknoping!

Excelsior Rotterdam is vrijdagavond periodekampioen geworden. De Kralingers wonnen haar eigen thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht (2-1) en zagen concurrent Jong Ajax niet winnen van TOP Oss (1-1). 

Voorafgaand aan de laatste speelronde van de 2e periode waren er nog drie kanshebbers op de felbegeerde eretitel: Jong Ajax, Excelsior Rotterdam en FC Volendam. Jong Ajax ging als favoriet naar het Frans Heesenstadion in Oss en zou bij een zege het Bronzen Kampioensschild in ontvangst mogen nemen. Echter, het lukte de Amsterdamse beloften niet om te winnen van TOP Oss. Door een late gelijkmaker van Kay Tejan zag Jong Ajax de kansen op de periodetitel verdwijnen.

Excelsior Rotterdam – met ingang van de speelronde de nummer twee van de periodestand – kreeg MVV Maastricht op bezoek. Winst was benodigd en dat lukte. Door twee treffers van de man in bloedvorm, Thijs Dallinga, sleepten de Rotterdammers de drie punten én de periodetitel in de wacht. Doordat Excelsior geen fout maakte, was nummer drie FC Volendam bij voorbaat al kansloos om de periodetitel te winnen.

Met de eindzege in de periode is Excelsior Rotterdam al verzekerd van een ticket voor de Keuken Kampioen Play-Offs.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`