Nieuws

Excelsior Rotterdam wint de Keuken Kampioen Play-Offs en promoveert naar de Eredivisie!

Excelsior Rotterdam is de winnaar van de Keuken Kampioen Play-Offs 2022. De ploeg van Marinus Dijkhuizen won zondagavond de finale met strafschoppen van ADO Den Haag en promoveert hierdoor naar de Eredivisie.

Na eerdere overwinningen op Roda JC Kerkrade (1e ronde) en Heracles (halve finale) stond Excelsior Rotterdam tegenover ADO Den Haag voor een sensationele tweede finalewedstrijd in het Cars Jeans Stadion. Na een 1-1 gelijkspel afgelopen dinsdag in Rotterdam stonden beide clubs op scherp voor deze kans om te promoveren naar het hoogste niveau.

In de eerste helft zorgt een handsbal van ADO-verdediger Jamal Amofa na 28 minuten voor een strafschop. Maar topscorer Thijs Dallinga mist, waarna de vlam in de pan vliegt. Supporters van ADO gooien allerlei voorwerpen het veld op, waardoor scheidsrechter Makkelie niet anders kan dan het spel stilleggen. Na een afkoelingsperiode van tien minuten gaan beide ploegen weer verder en zorgt opnieuw het hoofd van Verheydt in de 34e minuut voor het verschil. Na een goede voorzet van Kemper zorgt de topscorer van ADO Den Haag met een technisch perfecte kopbal voor de 1-0. Niet lang daarna is het Felipe Pires die in de 39e minuut zijn eerste doelpunt maakt voor ADO Den Haag, waardoor de ploeg met 2-0 de rust in gaat.

In de tweede helft gaat ADO door waar het gebleven is en maakt Sem Steijn in de 46e minuut de 3-0. Een goede redding van doelman Stijn van Gassel zorgt ervoor dat Steijn in de 56e minuut er geen 4-0 van maakt. ADO moet het de laatste 20 minuten met 10 man doen na een discutabele rode kaart voor Tyrese Asante in de 69e minuut. Marouan Azarkan weet het tij te keren en geeft Excelsior nieuwe hoop door in de 78e minuut de 3-1 te maken. Reuven Niemeijer lijkt in de 81e minuut de spanning terug te brengen in de wedstrijd, maar het doelpunt wordt afgekeurd. Dat lijkt Niemeijer niet te pikken en brengt de stand een minuut later alsnog op 3-2. Ondanks de toegenomen druk kan het bijna niet meer mis gaan voor ADO Den Haag, totdat Thijs Dallinga in de 92e minuut de stand op 3-3 weet te brengen en er dus verlengd gaat worden.

In de 7e minuut van de eerste helft van de verlenging komt Excelsior Rotterdam opnieuw op achterstand als Sacha Komljenovic knap scoort en ADO op 4-3 voorsprong schiet. Den Haag wil dit niet meer uit handen geven, maar Redouan El Yaakoubi maakt het ongelofelijke waar en brengt Excelsior in de 108e minuut op gelijke hoogte met een kopbal. Strafschoppen gaan nu het lot van beide ploegen bepalen.

De 5e strafschop wordt gemist door de 19-jarige Raphaël Eyongo van Excelsior, waarna Klas ook de 6e strafschop mist dankzij een goede redding van Stijn van Gassel. Daarna gaat het lange tijd gelijk op. Uiteindelijk is het Jamal Amofa die de 18e strafschop mist, waardoor ADO Den Haag deze bizarre finale verliest.

Hierdoor kan het Gouden Kampioensschild alsnog worden toegevoegd aan de prijzenkast van Excelsior Rotterdam dat volgend jaar toetreedt tot de Eredivisie.

Bekijk hieronder de samenvatting van de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs:

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Doelpunt van de Week 31: Walid Ould-Chikh
Doelpunt van de Week 31: Walid Ould-Chikh

Speelronde 31 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 31 is gemaakt door Walid Ould-Chikh.

Cover Image for Elftal van de Week: drie hofleveranciers
Elftal van de Week: drie hofleveranciers

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen zaterdag werden er door de interlandperiode vier wedstrijden afgewerkt. Daar is dit elftal uit ontstaan. De positie tussen de palen wordt in dit Elftal van de Week bekleed […]

Cover Image for Samenvatting SC Cambuur – Telstar (23-03-2024)
Samenvatting SC Cambuur – Telstar (23-03-2024)

Samenvatting van de wedstrijd SC Cambuur – Telstar (1-0) van 23 maart 2024.