Excelsior Rotterdam wint het Esports Fan Tournament

Excelsior Rotterdam heeft zaterdagavond de allereerste editie van het Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament gewonnen. De ploeg uit Rotterdam trok in een zinderende finale tegen NAC Breda aan het langste eind en legde daardoor beslag op de felbegeerde titel.

Het Keuken Kampioen Divisie Esports Fan Tournament begon zaterdag met meer dan 1500 spelers en meer dan 400 vertegenwoordigende teams van de zestien clubs uit de Keuken Kampioen Divisie. Na diverse voorrondes bleven er in de knock-outfase uiteindelijk zestien ploegen over, waar er één team per Keuken Kampioen Divisie-club de kleuren van de club mocht vertegenwoordigen.

Na bloedstollende wedstrijden in de knock-outfase belandden de vertegenwoordigende teams van Excelsior en NAC Breda in de finale. De finale werd een waar spektakel waarin Excelsior, dankzij een winnend doelput in overtime, met 3-1 (in games) te sterk was voor de vertegenwoordiging uit Breda. Dat betekent dat Excelsior Rotterdam 10 (de oorspronkelijke naam van de winnaars) de 1e prijs in ontvangst mag nemen en daarnaast ontvangen de spelers van Excelsior Rotterdam 10 een shirt van de club uit Rotterdam.