FC Den Bosch al roterend naar de top

Hoewel FC Den Bosch de afgelopen twee duels in de Keuken Kampioen Divisie genoegen moest nemen met gelijke spelen tegen SC Cambuur en Jong FC Utrecht, staat de ploeg van trainer Wil Boessen wel aan kop van de competitie. Dat bereikte de club door veel te roteren.

Alleen de beloftenploegen en Telstar voerden dit seizoen meer wijzigingen door in de basiself ten opzichte van de wedstrijd daarvoor dan FC Den Bosch (40) dat deed. De afgelopen tien wedstrijden voerde Boesen steeds minimaal twee wijzigingen door. FC Den Bosch is ook de enige club die dit seizoen alle wisselmogelijkheden gebruikte (48). Doelman Wouter van der Steen (foto) is dan ook de enige Bosschenaar die alle mogelijke minuten in actie kwam (1440). Stefano Beltrame, die met zes doelpunten en vier assists de meest waardevolle speler is van Den Bosch, volgt met 1299 minuten op gepaste afstand.

Met al die wisselingen is het dus ook niet gek dat er dit seizoen al elf verschillende spelers scoorden voor Den Bosch; bij slechts vijf ploegen ligt dit aantal hoger (allemaal 12). Kan er tegen NEC een twaalfde speler tot scoren komen voor Den Bosch?