` FC Den Bosch kan opmars dankzij Kuijpers en Ahannach verzilveren in race om periodetitel | Keuken Kampioen Divisie

FC Den Bosch kan opmars dankzij Kuijpers en Ahannach verzilveren in race om periodetitel

FC Den Bosch lijkt na een moeizame start de weg omhoog te hebben gevonden. Onder aanvoering van de op amateurbasis spelende Roy Kuijpers en de in het buitenland gerijpte Soufyan Ahannach is de ploeg van de negentiende plaats opgeklommen naar plek tien op de ranglijst. In de hoofdstad van Noord-Brabant wordt er gezien het ogenschijnlijk gemakkelijke programma stiekem gehoopt op een verzilvering van de goede reeks in de vorm van een Bronzen Schild als beloning voor het winnen van de tweede periode.

Deze opmars heeft FC Den Bosch voor een groot deel te danken aan Roy Kuijpers (foto) en Soufyan Ahannach, die beiden in elk van de laatste vijf duels bij minimaal één doelpunt direct waren betrokken. Dit kalenderjaar gaven slechts zes spelers meer assists in de Keuken Kampioen Divisie dan Ahannach (8), die zorgt voor de creatieve impulsen van zijn ploeg. De man voor de afronding is Kuijpers, die dit seizoen met negen doelpunten tekende voor de helft van de totale productie van de club. Alleen topscorer Thijs Dallinga van Excelsior en Helmond Sport-speler Jellert van Landschoot waren ook verantwoordelijk voor 50 procent van de treffers van hun teams.

Hoe bijzonder hun prestaties zijn, blijkt bij een blik op de historie, want in de laatste zeven seizoenen was alleen Rúben Rodrigues in 2019 namens FC Den Bosch in meer dan vijf opeenvolgende duels afmaker of aangever. Hem lukte het toen in liefst acht wedstrijden op rij. Het aanbieden van een contract aan de geboren Bosschenaar Kuijpers zal dus hoge prioriteit hebben voor de directie van de club.

Het zou passen bij de ambitie van de Brabanders. Algemeen directeur Rob Almering stelde begin dit kalenderjaar in het Financiële Dagblad dat FC Den Bosch binnen drie jaar terug in de Eredivisie moet zijn en die ambitie kan kracht worden bijgezet door voor winst te gaan in deze periode. Geen ploeg pakte in de laatste vier wedstrijden meer punten dan FC Den Bosch (10, net als FC Emmen, FC Volendam en Jong Ajax). Vanavond staat er een wedstrijd tegen MVV op het programma. Van die club won de club vijf van de laatste zeven ontmoetingen. Daarna komt TOP Oss, momenteel gedeeld laatste in de periode, op bezoek voor de derby. Er zijn dus statistische redenen voor de FC Den Bosch-fans om hoopvol te zijn.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Cruyff Foundation Maatschappelijk partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
`