` FC Dordrecht-FC Den Bosch kan de meest productieve tiener van 2021 voortbrengen | Keuken Kampioen Divisie

FC Dordrecht-FC Den Bosch kan de meest productieve tiener van 2021 voortbrengen

Met de huidige negentiende plaats voor FC Dordrecht en de twintigste voor de komende tegenstander FC Den Bosch, lijkt het onderlinge duel op een kelderkraker. Daarmee wordt beide clubs, die voor verschillende huidige spelers in de Eredivisie een springplank bleken, echter schromelijk tekort gedaan. Ook dit jaar zijn er weer talentvolle voetballers die de aandacht trekken. Met twee aanvallende tieners die een plek in de spotlights hebben verdiend.

FC Den Bosch huurde in oktober op de valreep Romano Postema (foto) van FC Groningen in de hoop een aanvallende impuls te krijgen. De jonge aanvaller imponeerde nog niet echt in zijn eerste zeven wedstrijden, getuige slechts één doelpunt en geen assists. In 2021 begint de nu negentienjarige zich echter steeds meer te roeren. In de vijftien wedstrijden dit jaar kwam hij tot vijf doelpunten en drie assists. De enige tiener met meer treffers en / of assists in 2021 in de Keuken Kampioen Divisie is Elayis Tavsan (11) van N.E.C.

FC Dordrecht zocht juist in de winter naar een aanvulling voor de voorhoede en stuitte daarbij op de vorige maand negentien jaar geworden Naoufal Bannis. De jongeling maakte vanaf zijn debuut op 30 januari een prima indruk en is sindsdien dankzij vier goals en drie assists bij zeven van de vijftien Dordtse doelpunten betrokken geweest.

Dat het geen toeval is dat Bannis en Postema zich profileren blijkt uit de onderliggende cijfers. Naoufal Bannis (5,6 per 90 minuten) en Romano Postema (5,2 per 90 minuten) hebben van alle spelers onder de twintig jaar met minimaal vijfhonderd speelminuten gemiddeld de meeste balcontacten in de vijandelijke zestien in 2021. Qua doelpogingen per wedstrijd hoeven Postema (3,5) en Bannis (3,1) enkel Elayis Tavsan (3,7) voor zich te dulden. Tavsan wordt echter deze maand nog twintig, terwijl Postema (februari) en Bannis (maart) volgend jaar die leeftijd pas bereiken. Er bestaat daardoor een goede kans dat één van de twee uitgroeit tot de meest productieve tiener van 2021.

Tieners met meeste KKD-goals/assists in 2021
Speler Goals Assists Speelminuten Goals + Assists
Elayis Tavsan 8 3 1124 11
Romano Postema 5 3 1224 8
Naci Ünüvar 6 1 961 7
Naoufal Bannis 4 3 1060 7
Shurandy Sambo 6 1 1237 7
`