FC Twente en MVV strijden om Bronzen Kampioensschild

Met nog drie wedstrijden te gaan, lijkt de strijd om het winnen van de derde periode steeds meer uit te draaien op een duel tussen FC Twente en MVV Maastricht. De kans is groot dat één van deze clubs het Bronzen Kampioensschild in de wacht sleept.

FC Twente heeft eerder dit seizoen in beide periodes tot op de laatste speeldag mee gedaan om de titel, maar in beide gevallen waren er verschillende ploegen die zich een betere uitgangspositie hadden verschaft bij het ingaan van de laatste wedstrijd. Waarschijnlijk was het winnen van een Bronzen Kampioensschild dit seizoen dus nog niet voor de Tukkers, maar momenteel liggen de kaarten anders.

In het enige eerdere seizoen van FC Twente in de Eerste Divisie, 1983/’84, veroverde de club onbedreigd de tweede periode. Met zeven zeges en één remise verzekerde de ploeg zich van nacompetitie om promotie. Uiteindelijk bleek dat nodig, want met één punt achterstand moest de toenmalige ploeg van trainer Fritz Korbach de titel aan MVV Maastricht laten (47 om 48 punten bij twee punten voor een overwinning). En juist die club is de grootste uitdager van FC Twente in de strijd om de derde periode.

MVV verzamelde immers zestien punten uit de eerste zes wedstrijden van deze periode (W5, G1), slechts twee minder dan Twente (18). Voor de laatste periodetitel van de Limburgers moeten we terug naar het seizoen 2012/’13. Destijds werden onder René Trost zes zeges geboekt en werd twee keer gelijk gespeeld in de eerste acht wedstrijden van het seizoen. Onder de huidige trainer Ron Elsen (foto) was MVV één keer heel dichtbij een periode. Het streed om de laatste periode in het seizoen 2014/’15, maar achter het ongenaakbare NEC maakte FC Eindhoven geen slippertje op de laatste speeldag en verzamelde zo één punt meer (21) dan MVV (20).