` FC Volendam lijkt helemaal los | Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam lijkt helemaal los

Sinds FC Volendam in de persoon van Samuele Mulattieri een nieuwe spits aan de selectie heeft toegevoegd, vliegen de doelpunten de fans van ‘het andere Oranje’ om de oren. In de eerste zes wedstrijden van dit seizoen kwam de ploeg van trainer Wim Jonk tot slechts vijf treffers en scoorde zij in twee duels zelfs helemaal niet, maar inmiddels lijkt de machine op stoom dankzij liefst elf doelpunten in de laatste 131 speelminuten.

Voorafgaand aan het seizoen werd van FC Volendam vrij veel verwacht. Jonk had de club terug op de rit gekregen na een periode van dertien achtereenvolgende duels zonder zege onder zijn voorganger Hans de Koning aan het eind van 2018/’19. In de eerste maanden van 2019/’20 bleef Volendam nog wisselvallig, maar sinds eind oktober 2019 werden dertien van de resterende achttien competitieduels winnend afgesloten (G4, V1). Het huidige seizoen begon echter opnieuw stroef met slechts één overwinning (en dus slechts vijf treffers) in de eerste zes wedstrijden.

Inmiddels is die negatieve tendens omgeslagen en gaan de doelpunten als broodjes paling over de toonbank. Dat is mede te danken aan een ontketende Nick Doodeman (op de foto links in duel met Amir Absalem van Roda JC). In de meest recente wedstrijd tegen Jong AZ (2-6 uitzege) gaf hij liefst vijf assists na in de speelronde ervoor al drie treffers te hebben voorbereid. De vleugelspits werd zo in één klap de speler met de meeste assists (8), minimaal drie meer dan iedere andere speler in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller creëerde dit seizoen ook al de meeste kansen (21 – evenveel als Sven van Doorm van Telstar). Gedeeld derde in dat klassement staat overigens ploeggenoot Francesco Antonucci met zeventien gecreëerde kansen.

De eerste minuten van Inter-huurling Samuele Mulattieri zijn ook reden tot positiviteit bij de voormalige speler van Internazionale, Wim Jonk. De 20-jarige spits maakte immers in elk van zijn eerste twee duels voor Volendam meteen een doelpunt. De laatste Volendammer die scoorde in elk van zijn eerste drie duels voor de club, was Kevin Brands in 2014. Die deed dat trouwens in maar liefst negen wedstrijden op rij.

Vrijdag zijn de ogen tegen FC Dordrecht opnieuw gericht zijn op smaakmakers Doodeman, Antonucci en Mulattieri, want Volendam kan dan voor het eerst in drie achtereenvolgende wedstrijden in de Eerste Divisie minimaal vijf keer tot scoren komen.

`