` Geeft de kopkracht van Almere City de doorslag in de strijd om rechtstreekse promotie? | Keuken Kampioen Divisie

Geeft de kopkracht van Almere City de doorslag in de strijd om rechtstreekse promotie?

Almere City FC heeft zich weer gemengd in de strijd om de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Sinds het vertrek van trainer Ole Tobiasen pakte de ploeg onder zijn opvolger Jeroen Rijsdijk twaalf van de mogelijke vijftien punten en dat zijn er meer dan directe concurrenten De Graafschap en NAC Breda in dezelfde periode. Vrijdag hebben de Zwarte Schapen de kans om tegen Roda JC in slechts 23 speelminuten de winst mee te pakken uit Limburg (0-0 tussenstand), terwijl ook op maandag in het thuisduel met Telstar drie punten voor het grijpen liggen.

Almere City verloor in alle competities slechts twee van de voorgaande negen wedstrijden tegen Roda JC (W5, G2) en bleef in Kerkrade zelfs ongeslagen tegen De Koempels (W3, G1). Verder kreeg het elftal van Rijsdijk afgelopen maandag in de 67 minuten geen enkel schot op doel tegen. Toch wonnen de Zwarte Schapen nog nooit beide ontmoetingen met Roda in één seizoen; een primeur die nu lonkt, omdat zij eerder dit seizoen op eigen veld met 2-1 van de Limburgers wonnen.

Thomas Verheydt (foto) was destijds zowel letterlijk als figuurlijk de grote man. Met een kopgoal en een assist op Shayon Harrison maakte hij de openingstreffer van Patrick Pflücke razend snel ongedaan. Dat was één van zijn negentien competitiedoelpunten dit seizoen, een evenaring van het aantal van Vincent Janssen in 2014/’15. Weet hij vrijdag of maandag weer het net te vinden, vestigt Verheydt een record, want nooit maakte een speler van Almere City twintig treffers in één campagne in de Eerste Divisie.

Het is opvallend dat Almere City in de laatste zeven volledige wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie slechts één doelpunt met het hoofd maakte en in de eerste 67 minuten tegen Roda ook tot geen enkele kopbal richting doel kwam, nadat de ploeg in de acht duels daarvoor nog acht keer koppend scoorde. Toch is het aantal van 23 kopdoelpunten nog altijd ongekend hoog. Geen enkele andere club maakte dit seizoen meer dan dertien kopgoals in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl in de vijf Europese topcompetities of de Eredivisie geen enkele ploeg meer dan vijftien keer koppend scoorde. Verheydt alleen maakte al elf kopgoals: meer dan zeventien deelnemers aan de KKD met de hele ploeg deden.

`