` Go Ahead Eagles promoveert na historische avond | Keuken Kampioen Divisie

Go Ahead Eagles promoveert na historische avond

Go Ahead Eagles promoveert naar de Eredivisie. Na een historische ontknoping eindigden de Eagles op doelsaldo boven concurrent De Graafschap. 

Voorafgaand aan speelronde 38 zaten er nog vier clubs (De Graafschap, Go Ahead Eagles, Almere City FC en NAC Breda) op het vinkentouw om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De Graafschap was de grote favoriet. De Achterhoekers lieten afgelopen vrijdag de kans op promotie liggen door met 1-1 gelijk te spelen tegen Jong Ajax, maar tegen Helmond Sport had de ploeg van Mike Snoei alles in eigen hand.

Doordat Go Ahead Eagles met 0-1 wist te winnen van Excelsior, moest De Graafschap winnen om promotie veilig te stellen en waren achtervolgers Almere City FC en NAC Breda al kansloos voor promotie. Het werd een spannende wedstrijd op De Vijverberg, die na 37 minuten tijdelijk werd gestaakt door hevige regenval. Dat betekende dat de wedstrijd van Go Ahead Eagles maar liefst 70 minuten eerder was afgelopen dan De Graafschap. Het gevolg was een zenuwslopende tweede helft voor zowel De Graafschap als Go Ahead Eagles.

De selectie en staf van Go Ahead Eagles keken op het stadionscherm van Excelsior toe hoe De Graafschap er alles aan deed om een doelpunt te maken tegen Helmond Sport. Ondanks de kansenregen lukten het de Superboeren niet om te scoren, waardoor Go Ahead Eagles na een zenuwslopende avond promotie naar de Eredivisie hebben bewerkstelligd.

SC Cambuur periodekampioen

Op dezelfde historische woensdagavond werd SC Cambuur kampioen van de 4e periode. De ploeg van Henk de Jong wist een 0-2 achterstand tegen NAC Breda om te buigen naar een 3-2 zege en dat betekent dat zij voor de derde keer dit seizoen periodekampioen zijn geworden. Een historische prestatie, want dat lukte nog geen enkele ploeg in de geschiedenis van de Eerste Divisie.

`