` Helmond Sport slaat toe uit standaardsituaties | Keuken Kampioen Divisie

Helmond Sport slaat toe uit standaardsituaties

Helmond Sport hoopt een uitstekende week een positief vervolg te geven. De Brabanders hebben er al een mooie tijd opzitten. Op woensdag De Elfde van De Elfde werden de plannen gepresenteerd voor een nieuw stadion, dat het historische De Braak moet vervangen. De plek waar de hoofdmacht op dat moment al meer dan een jaar niet had gewonnen. Twee dagen later kwam juist in dat facet verandering door de 2-1 thuiszege op Excelsior. De ploeg van trainer Wil Boessen boekte toen de eerste overwinning op eigen terrein sinds 4 oktober 2019.

De overwinning op Excelsior kwam tot stand door twee hoekschoppen ‘uit het boekje’. Jelle Goselink kopte voor rust de 1-0 binnen uit een corner en in de tweede helft schoot Jeff Stans raak na goed voorbereidend werk van Guus Joppen. Ook het laatste doelpunt voor het duel met de Kralingers ontstond uit een dood spelmoment: Karim Loukili scoorde tegen N.E.C. na een indirecte vrije trap. Dean van der Sluys was de motor achter deze drie treffers: bij twee was hij de aangever en bij het andere doelpunt gaf hij de voorassist.

Succesvolle standaardsituaties

Helmond Sport is dit seizoen sowieso goed bezig als het gaat om standaardsituaties: de club liet in totaal zes doelpunten uit spelhervattingen aantekenen. Procentueel gezien was geen deelnemer aan de Keuken Kampioen Divisie zo vaak trefzeker uit deze momenten (55%). Een prima wapen dus voor de Brabanders die momenteel met vijf punten meedraaien in de subtop van de tweede periode.

Ongeslagen reeks

Helmond Sport kan vrijdag vol vertrouwen afreizen naar Zoudenbalch voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De ploeg is ongeslagen in de laatste drie duels, iets waarin de club in december 2018-januari 2019 voor het laatst slaagde. Voor de laatste langere reeks moeten we verder terug: in april-augustus 2018 bleef Helmond Sport voor het laatst vier competitiewedstrijden op rij ongeslagen.

Tegenstander Jong FC Utrecht

Gezien de recente historie lijkt Jong FC Utrecht een geschikte tegenstander om de reeks uit 2018 te evenaren: Helmond is ongeslagen in de laatste zes ontmoetingen met de beloften uit de Domstad en kreeg in deze duels in totaal slechts drie doelpunten tegen. Toch zal Jong FC Utrecht niet zomaar aan de kant gaan: de ploeg won de laatste twee wedstrijden en misschien nog wel interessanter: Jong FC Utrecht kreeg in de laatste vijf wedstrijden geen goal tegen uit standaardsituaties.

`