Herhaalt de geschiedenis zich voor FC Dordrecht ook tegen NAC?

Voor FC Dordrecht was de tweede zege van het seizoen op Jong Ajax om verschillende redenen zeer welkom. Dankzij de 1-2 staat de ploeg niet langer op de laatste plaats en het ombuigen van de achterstand in een driepunter kan de mentale boost geven die leidt tot meer vooruitgang op de ranglijst. Bovenal had de ploeg van trainer Jan Zoutman zeven wedstrijden niet meer gewonnen. De overwinning was de eerste sinds 6 december, toen NAC Breda werd verslagen… De eerstvolgende tegenstander van de Schapenkoppen.

Vlak voor het verstrijken van de transferdeadline sloeg FC Dordrecht een slag met het aantrekken van Naoufal Bannis. De 18-jarige werd door Feyenoord verhuurd aan de club uit de Merwestad om veel minuten te maken. Bij zijn debuut tegen Roda JC leverde dat nog geen succes op, maar toen was Bannis wel verantwoordelijk voor drie van de vier doelpogingen van de ploeg. Tegen Jong Ajax maakte hij in de 77e minuut vanaf elf meter de belangrijke gelijkmaker. Met 18 jaar en 341 dagen werd Bannis de jongste doelpuntenmaker van FC Dordrecht van dit seizoen. Bij een doelpunt tegen NAC Breda treedt de spits in de voetsporen van Crysencio Summerville, de laatste speler jonger dan Bannis met twee competitietreffers voor de club. Net als met Summerville gebeurde, hoopt Bannis dat zijn uitleenbeurt leidt tot meer speeltijd in het eerste elftal van Feyenoord.

Tegen Jong Ajax boog FC Dordrecht dankzij twee late treffers de 1-0 achterstand om in een zege. Na de gelijkmaker van Bannis was het Dehninio Muringen die de winnende treffer liet aantekenen. Het was niet voor het eerst dat de Schapenkoppen tegen het einde van een duel trefzeker waren, want zij maakten zeven van de laatste tien doelpunten in competitieverband in het laatste kwartier. In totaal was het elftal dit seizoen al acht keer trefzeker na de 75e minuut. Van alle deelnemers aan de Keuken Kampioen Divisie maakte het relatief gezien de meeste doelpunten in deze fase van de wedstrijd (40%).

Maar… Met NAC Breda ontmoet Dordrecht een ploeg die ook tot het laatste moment scherp is. Dinsdag versloeg het Telstar met 1-2 door een doelpunt van Mario Bilate in de 83e minuut. Dit seizoen scoorde NAC al veertien keer in het laatste kwartier. Op voorhand lijkt het voor beide ploegen dus zaak ook in de laatste fase van de wedstrijd scherp te blijven. FC Dordrecht heeft daar tegen NAC overigens ervaring mee, want de 1-0 zege op de Brabanders eerder dit seizoen werd beslist door een doelpunt van Richie Musaba (foto) in de… 97e minuut.