` Jarne Steuckers voor mijlpaal bij opgeleefd MVV | Keuken Kampioen Divisie

Jarne Steuckers voor mijlpaal bij opgeleefd MVV

Jarenlang gold MVV Maastricht als een slapende reus. De club heeft een rijk verleden in de Eredivisie, bespeelt met De Geusselt een prima stadion en komt uit één van de mooiste steden van Nederland. Toch kwam alle potentie er in de laatste jaren niet helemaal uit. Vaker dan ze lief was, zagen de supporters hun club terug in het rechterrijtje. Maar dat lijkt veranderd: sinds de komst van trainer Maurice Verberne is MVV weer helemaal terug. 

Verberne – die het stokje overnam van Klaas Wels – heeft de ploeg opvallend snel op de rit gekregen. Niet alleen het spel werd beter, maar ook de statistieken liegen er niet om. De laatste elf duels voor de komst van Verberne leverden liefst negen nederlagen en slechts twee zeges op. Sinds zijn komst speelde MVV elf duels, waarin het vijf keer won, vier keer gelijkspeelde en slechts twee keer verloor. Het zijn cijfers waarmee de ploeg zich kan meten met de top van de competitie. In het tijdperk-Verberne verzamelden slechts drie clubs meer punten in de Keuken Kampioen Divisie dan MVV (19). 

Hoe heeft Verberne dit voor elkaar gekregen? Op basis van de statistieken valt op dat MVV veel goede kansen creëert. In het huidige seizoen had alleen PEC Zwolle (10,7 xG) meer Expected Goals dan de Limburgers (8,1 xG), wat betekent dat zij vaak in kansrijke posities komen. Dat moet ook, want verdedigend valt er nog wel iets te verbeteren. Zo hebben de Maastrichtenaren de enige ploeg die dit seizoen meer dan honderd schoten tegen kreeg in de Keuken Kampioen Divisie (102), terwijl alleen FC Den Bosch meer Expected Goals tegen heeft (9,6 xG tegen voor Den Bosch, 9,2 xG tegen voor MVV).

Dit weekeinde staat er met het ongeslagen FC Eindhoven een lastige tegenstander op het programma. Veel hangt dan weer af van Jarne Steuckers (op de foto links). De Belg, gehuurd van Sint Truiden VV, maakte immers al veel indruk. Hij was in vier wedstrijden goed voor twee doelpunten en een assist, terwijl de club nog niet verloor met hem op het veld. Voor de laatste keer dat iemand ongeslagen bleef in zijn eerste vijf competitieduels met MVV, moeten we helemaal terug naar 2017. Toen lukte dat zes nieuwelingen aan het begin van het seizoen. Een mooie mijlpaal lonkt dus voor Jarne Steuckers.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`