Nieuws

Joep van der Sluijs is de meest actieve aanvaller van TOP Oss

TOP Oss versloeg Jong AZ vrijdag razend knap met 2-1. De beloften uit Alkmaar stonden voor aanvang van de speelronde vijfde, maar daar trokken de Brabanders zich niets van aan, want vooral in de eerste helft werden de talenten overklast door de ploeg van trainer Kristof Aelbrecht.

Het balbezit was dan wel voor de Alkmaarders, maar voor rust loste TOP twee keer zoveel schoten (8) als Jong AZ (4) en het stond dan ook na 25 minuten op een comfortabele 2-0 voorsprong. De 1-0 van Joep van der Sluijs (foto) viel al binnen anderhalve minuut, waarmee hij het snelste doelpunt van Oss in competitieverband maakte sinds februari 2015. Destijds scoorde Fatih Kamaci binnen een minuut tegen Helmond Sport.

Die vroege dreun kwam Jong AZ niet te boven, waardoor TOP alweer de twaalfde zege in de Keuken Kampioen Divisie van 2022 boekte. Dat is er al één meer dan in 2021, waarin elf keer werd gewonnen. Het laatste kalenderjaar waarin Oss vaker won in de competitie is 2018 (15). De club heeft in het restant van 2022 overigens een programma met mogelijkheden, want Heracles-uit, FC Dordrecht-thuis en ADO Den Haag-uit staan op de agenda. Een bezoek aan de koploper is natuurlijk altijd een zware dobber, maar de krachtmetingen met de directe concurrenten uit Dordrecht en Den Haag kunnen zonder meer worden gekwalificeerd als kansrijk voor de Brabanders.

Nu Joep van der Sluijs zijn eerste doelpunt van dit seizoen heeft laten aantekenen, kunnen de aanhangers ongetwijfeld meer van hem verwachten. Hij onderscheidt zich immers dit seizoen in de aanvallende statistieken. Zo deed de aanvaller deze competitie 21 doelpogingen; van al zijn ploeggenoten haalde alleen Jearl Margaritha vaker de trekker over (22). Qua gecreëerde kansen staat Van der Sluijs met negen stuks ook tweede, net achter Dean van der Sluys (10). Tellen we deze aantallen bij elkaar op, dan blijkt dat geen speler van TOP in de Keuken Kampioen Divisie 2022/’23 bij zoveel schoten betrokken was als de doelpuntenmaker van afgelopen vrijdag (30).

Eindsprint MVV komt precies op tijd

MVV Maastricht is bezig met een uitstekende eindsprint in de Keuken Kampioen Divisie. In de spannende strijd om de laatste plekken voor de Keuken Kampioen Play-Offs lijkt de ploeg van Maurice Verberne precies op tijd de vorm te hebben gevonden. De Limburgers hebben de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels niet verloren (W4, G1), hun langste […]

Cover Image for De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen

De Graafschap werkt momenteel toe naar de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie / degradatie, want dat de Superboeren daaraan gaan meedoen staat vast. Met twee zeges, één gelijkspel en drie nederlagen in de laatste zes speelronden verkeren zij in wisselvallige vorm, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kan bouwen op haar specialiteiten: scoren uit […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen
Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen

Speelronde 35 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 35 is gemaakt door Thom van Bergen.