Kansenmachine RKC Waalwijk op zoek naar goals tegen verdedigend robuust TOP Oss

Wat betreft RKC Waalwijk en TOP Oss had het seizoen na twee speelronden ongetwijfeld afgesloten mogen worden. De twee Brabantse ploegen stonden respectievelijk tweede en derde en waren met Go Ahead Eagles en Roda JC de enige clubs die de volle zes punten uit de eerste twee speelronden hadden behaald. Sindsdien wacht RKC zes wedstrijden op een overwinning (G1, V5) en is de ploeg uit Oss afgezakt naar de zevende plaats. Desalniettemin zijn er bij beide teams wel genoeg aanknopingspunten.

RKC Waalwijk had dit seizoen al 54 schoten op doel, enkel koploper Almere City (55) deed dat beter in de Keuken Kampioen Divisie. Het grote verschil tot dusver zit hem erin dat RKC pas zeven keer scoorde en Almere al achttien maal. Het grootste obstakel op weg naar een positief resultaat voor RKC lijkt op het oog dus de kunst van het afmaken.

Wat in dat opzicht wel een probleem is: de ploeg treft in TOP Oss één van de betere defensies van de Keuken Kampioen Divisie. Enkel Sparta Rotterdam (6) kreeg minder doelpunten tegen dan de ploeg van Klaas Wels (7). En dat deze statistiek geen toeval is, blijkt uit het aantal schoten op doel tegen: enkel de huidige top-3 van de competitie scoort op dit gebied beter dan de Ossenaren (34). Daarmee is TOP Oss dus een geduchte tegenstander, maar RKC Waalwijk is op basis van de historie weer favoriet. De laatste drie edities van RKC-TOP eindigden in een Waalwijkse overwinning.