Martijn Kaars op weg naar illuster rijtje Volendammers

FC Volendam en N.E.C. strijden vrijdag in een direct duel om de eerste plaats in de tweede periode. Met nog drie duels voor de boeg hebben de Gelderlanders één punt voorsprong op de Wijdbroeken. Zij kunnen bij een overwinning dus een goede stap zetten richting deelname aan de Keuken Kampioen Play-Offs. De Noord-Hollanders willen echter heel graag die rollen omdraaien om in aanmerking te komen voor de eerste periodetitel sinds 2015.

FC Volendam steekt ook in uitstekende vorm. De club won de laatste vijf wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en is bezig aan de langste zegereeks in competitieverband sinds 2013 (destijds boekte zij zeven overwinningen op rij). Sinds begin november is de 20-jarige Martijn Kaars (foto ) verzekerd van een basisplaats en dat vertrouwen schaadt hij niet. In de laatste drie competitieduels vond de aanvaller telkens het net, nadat hij eerder dit seizoen al twee keer trefzeker was als invaller. Met de teller op vijf is Kaars de clubtopscorer van FC Volendam.

Kaars scoorde drie duels op rij, waardoor hij zich tegen N.E.C. tussen een illuster rijtje Wijdbroeken kan schieten. Er zijn immers maar vier spelers die dit decennium in vier opeenvolgende competitieduels voor FC Volendam trefzeker waren: Melvin Platje, Jack Tuyp, Robert Mühren en Kevin Brands. Met Nick Doodeman aan de rechterflank (die dit seizoen al 35 kansen uit open spel creëerde en wat dat betreft alleen Jordy Croux voor zich hoeft te dulden) moet dat voor Kaars een haalbare kaart zijn. In de vorige speelronde bereidde de vleugelspeler de openingstreffer van Kaars voor, iets wat het duo in de tweede speelronde van dit seizoen ook al presteerde.

N.E.C. wil hieraan natuurlijk niet meewerken en een voorschot nemen op hetgeen vorig seizoen niet lukte: het behalen van een periodetitel. De ploeg is goed bezig, maar liet maandag na om in eigen huis te winnen van Jong FC Utrecht. Wel hield doelman Mattijs Branderhorst voor de zesde keer de ‘nul’ in de laatste zeven competitieduels; een ijzersterke prestatie. Net als Kaars zal Brandershorst zijn sterke reeks willen voortzetten. Het belooft een vurige strijd te worden tussen Kaars en Branderhorst en hun ploegen FC Volendam en N.E.C.