Mohamed Hamdaoui is een plaag voor verdedigers

Samen met SC Cambuur gaat De Graafschap aan kop van de Keuken Kampioen Divisie. Waar de Friezen hun 27 punten verzamelden door acht keer te winnen en drie keer gelijk te spelen in de eerste dertien duels van het seizoen, deden de Superboeren dit door zeven keer te winnen en zes keer de punten te delen. De ploeg van Mike Snoei verloor dus nog niet, een bijzonder knappe reeks die De Graafschap graag wil vervolgen tegen Helmond Sport.

Sinds de start van 2008/’09 zijn er behalve De Graafschap slechts drie ploegen geweest die ongeslagen bleven in hun eerste dertien wedstrijden van een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. FC Volendam lukte dat in 2010/’11 in de eerste dertien wedstrijden, SC Cambuur hield het in 2009/’10 ook vol tot en met het dertiende duel vol en RKC Waalwijk leed in 2008/’09 pas in de achttiende ontmoeting van het seizoen de eerste nederlaag. Wanneer de Superboeren tegen Helmond Sport met minimaal één punt van het veld stappen, kan de jacht op RKC dus écht worden ingezet.

Mohamed Hamdaoui is met tot dusver vijf treffers topscorer van de Superboeren. De onderliggende cijfers van de 26-jarige aanvaller zijn zelfs indrukwekkend te noemen. Zo kwam alleen de spits van Jong Ajax, Lassina Traoré, tot meer balcontacten in het vijandelijke strafschopgebied (94) dan Hamdaoui (84). Hamdaoui is verder de speler met de meeste schoten (52) en succesvolle dribbels (39). Tevens waren alleen Samy Bourard (39) en Issa Kallon (35) vaker slachtoffer van een overtreding dan Hamdaoui (34), die dus met recht een plaag voor verdedigers kan worden genoemd.

Komend weekeinde zal ook Helmond Sport er op klappen bij De Graafschap. Dit seizoen maakten alleen MVV Maastricht (200) en FC Eindhoven (197) meer overtredingen dan de Brabanders (189). De Graafschap zelf is ook niet vies van strijd. Alleen FC Den Bosch (1453) ging dit seizoen meer duels aan dan de Superboeren (1445), die in dat klassement worden gevolgd door tegenstander Helmond Sport (1416).