` MVV heeft in 2021 al meer punten dan in 2020 | Keuken Kampioen Divisie

MVV heeft in 2021 al meer punten dan in 2020

Speler Stat

Het plezier is terug bij MVV. Waar de Maastrichtenaren in de winterstop slechts twee punten boven de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie stonden en in de eerste seizoenshelft zelfs even onderaan bivakkeerden, werkt de ploeg in 2021 aan een flinke opmars. Aan de hand van Joy Lance Mickels zijn de Limburgers geklommen naar de dertiende plaats en hebben de bovenste helft van de ranglijst binnen handbereik.

Dat er een ongekende gedaanteverwisseling heeft plaatsgehad in Maastricht mag duidelijk zijn. In de eerste drie maanden van dit kalenderjaar pakte de ploeg van trainer Darije Kalezic in dertien duels 22 punten dankzij zeven overwinningen en één gelijkspel (V5). In heel 2020 pakte MVV in 26 wedstrijden slechts 21 punten en boekte de ploeg vijf overwinnen (G6, V5). Hiermee is MVV de enige die dit kalenderjaar al meer punten pakte dan vorig jaar in de Keuken Kampioen Divisie.

Vooral thuis gaat het voor de wind. Almere City was afgelopen weekeinde de vijfde ploeg op rij die aan de zegekar werd gebonden. Het was al sinds april 2011 niet voorgekomen dat MVV minimaal vijf keer op rij won in het eigen stadion. Toen zette de club de langste reeks van deze eeuw neer met zeven zeges. De kans dat zij vrijdag een stapje dichter bij dat record komt, lijkt groot, want FC Eindhoven heeft met vier punten in 2021 juist de ploeg met de minste vorm in dit jaar. De laatste keer dat de Eindhovenaren wonnen, was in december, maar… Dat was wel tegen MVV (4-0).

Bij de Limburgers is de laatste weken vooral Joy Lance Mickels (foto) het goudhaantje, want met een assist en een doelpunt was hij betrokken bij de hele productie tegen Almere City. Voor de 27-jarige Duitser betekende het al de vierde opeenvolgende wedstrijd dat hij scoorde. Daarmee is hij de eerste speler sinds Bryan Smeets in april-mei 2015 die in vier competitiewedstrijden op rij een doelpunt maakte in het shirt van MVV. Voor de laatste Sterrendrager die vijf keer op rij scoorde, moeten we terug naar 2009, want toen liet Daniel Gomez de aanhang telkens juichen.

`