N.E.C. – Go Ahead Eagles: een strijd tussen twee dodelijke duo’s

De nummers drie en één van de ranglijst in de Keuken Kampioen Divisie staan vrijdag tegenover elkaar. In De Goffert ontvangt N.E.C. de huidige koploper Go Ahead Eagles. Zowel N.E.C. als Go Ahead Eagles beschikken vrijdag over een dodelijk duo. De ogen zullen tijdens deze kraker voornamelijk gericht zijn op het Nijmeegse duo Anass Achahbar en Sven Braken. En de Deventerse tandem Richard van der Venne – Thomas Verheydt.

Anass Achahbar kwam in de meest recente ontmoeting met de Eagles liefst drie keer tot scoren; geen enkele andere speler scoorde dit kalenderjaar zo vaak tegen Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller verkeert sowieso in bloedvorm. Hij was immers direct betrokken bij tien van de laatste twintig doelpunten van N.E.C. in de competitie (9 treffers en 1 assist). Ook Sven Braken zit goed in zijn vel, want hij kwam in zijn laatste zes competitiewedstrijden (5 treffers) even vaak tot scoren als in zijn twintig competitieduels daarvoor. Verder is hij de speler met de meeste schoten (24), schoten op doel (15) en balcontacten in de vijandelijke zestien dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen (42).

Het duo Thomas Verheydt en Richard van der Venne is van levensbelang in de ploeg van John Stegeman. Samen waren ze verantwoordelijk voor liefst negen van de zestien doelpunten van de Deventenaren. Dat is meer dan de helft van de Deventerse productie. De verdediging van N.E.C. is zodoende gewaarschuwd.

De mannen van Jack de Gier zijn er natuurlijk op gebrand om de koppositie over te nemen, maar een kijkje in de historie laat zien dat het helemaal geen garantie is dat de punten in Nijmegen blijven. In de laatste twaalf ontmoetingen wist de club slechts twee keer te winnen van Go Ahead Eagles in alle competities. Vijf keer ging de ploeg uit Deventer er met de volle buit vandoor en vijf keer eindigde de confrontatie tussen Go Ahead Eagles en N.E.C. in een gelijkspel. Alleen bij een overwinning neemt N.E.C. de koppositie over, mits SC Cambuur eveneens puntverlies lijdt.