` Nick Venema en Christian Conteh geven het juiste voorbeeld | Keuken Kampioen Divisie

Nick Venema en Christian Conteh geven het juiste voorbeeld

Ga er maar aan staan, halverwege een voetbalseizoen aansluiten bij een ingespeelde ploeg en toch meteen belangrijk zijn. Afgelopen weekeinde lieten Nick Venema en Christian Conteh zien dat respectievelijk VVV-Venlo en FC Dordrecht er goed aan hebben gedaan deze aanvallers binnen te halen. Met een transfermarkt die nog enkele weken is geopend, hopen veel ploegen om ook zo’n voltreffer aan de selectie toe te voegen.

Dat Nick Venema (foto) zich meteen thuis voelt bij VVV-Venlo, is niet verbazingwekkend. Met 133 wedstrijden en 55 goals kent de Keuken Kampioen Divisie immers geen geheimen meer voor de spits uit de opleiding van FC Utrecht. Bovendien was de aanvaller bij zijn vorige huurperiodes bij Almere City en NAC Breda ook direct trefzeker bij zijn competitiedebuut. Toch was het indrukwekkend hoe het talent zijn stempel drukte op het spel in zijn eerste wedstrijd in het shirt van de Limburgers. Behalve met een doelpunt was Venema in het duel met De Graafschap in totaal goed voor acht schoten, waarvan vijf op doel. Niet eerder dit seizoen wist een speler van VVV meer dan vijf schoten te lossen in een duel in de Keuken Kampioen Divisie.

Maar Venema was vorige week niet de enige met een indrukwekkend debuut, want bij FC Dordrecht opende Feyenoord-huurling Christian Conteh de score tegen Helmond Sport. Hij begon twee dagen na zijn presentatie nog op de bank, maar na zijn invalbeurt kende hij een absolute bliksemstart. De aanvaller had aan 44 seconden genoeg om een doelpunt te maken, waarmee hij de Top 4 van snelst scorende invallers in de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen binnenkwam. Alleen Orhan Dzepar (17 seconden), Naci Ünüvar (33) en Amourrichio van Axel Dongen (42) waren nog sneller na hun moment van invallen trefzeker.

Keuken Kampioen Divisie 2021/’22: Snelste scorende invallers
# Tijd tot doelpunt Speler Wedstrijd Datum
1 17 seconden Orhan Dzepar MVV Maastricht – FC Eindhoven 17-9-2021
2 33 seconden Naci Ünüvar FC Den Bosch – Jong Ajax 20-8-2021
3 42 seconden Amourrichio van Axel Dongen Jong Ajax – Roda JC Kerkrade 22-11-2021
4 44 seconden Christian Conteh Helmond Sport – FC Dordrecht 7-1-2022
5 63 seconden Ibrahim El Kadiri Almere City FC – FC Volendam 17-12-2021

Ook deze week presenteerden opnieuw enkele clubs nieuwe spelers, die hopen bij hun debuut te scoren. Zo haalde MVV in Arian Kastrati een nieuwe spits en hengelde FC Eindhoven Matthias Verreth binnen. De laatstgenoemde is geen onbekende voor de Keuken Kampioen Divisie, want in het shirt van Jong PSV speelde de Belg al 81 wedstrijden. Vrijdag komt hij in Jong FC Utrecht direct een tegenstander waaraan hij warme herinneringen heeft. Verreth maakte immers vijf doelpunten tegen de beloften uit de Domstad; minimaal drie meer dan tegen iedere andere ploeg op dit niveau. Bovendien maakte hij zowel zijn eerste treffer in 2016 als zijn laatste doelpunt in 2019 in de Eerste Divisie tegen deze opponent.

Keuken Kampioen Naamgevend partner
Responsible Betting partner
Official Dealmaker
Predator Esports partner
KKD-partners
Official supplier
Official supplier
Official supplier
KKD-partners
Media partner
Media partner
Media partner
`