ADO Den Haag moet de punten delen met FC Eindhoven
Nieuws

ADO Den Haag moet de punten delen met FC Eindhoven

ADO Den Haag is zaterdagmiddag in eigen huis tegen FC Eindhoven niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Jerry van Wolfgang opende de score namens de thuisploeg, waarna Farouq Limouri in de tweede helft de eindstand op het bord kopte.

De eerste grote kans van het duel werd gecreëerd door ADO. Een voorzet van de zijkant werd door de spelverdeler op doel gekopt, maar Jorn Brondeel kon de inzet met het hoofd keren.

Luttele minuten later kwamen de Hagenezen alsnog op voorsprong. Van Wolfgang, die Henk Veerman verving in de spits, kreeg de bal met een gelukje mee en rondde vervolgens met een wippertje koelbloedig af.

Na de openingstreffer ging ADO op jacht naar een tweede treffer. Schoten van Alex Schalk en Matteo Waem konden echter redelijk eenvoudig worden gekeerd door Brondeel.

In de tweede helft liet FC Eindhoven voor het eerst van zich horen. De bezoekers kwamen na 56 minuten op gelijke hoogte na een treffer van Limouri. De Marokkaan kopte een corner knap in de verre hoek: 1-1.

In het restant van de eerste helft was Limouri namens Eindhoven nog eens dichtbij, maar hij stuitte op Nick Marsman. Ook Schalk beproefde zijn geluk nog eens van afstand. De aanvaller zag echter ook hoe de doelman een doelpunt voorkwam. 

Een kwartier voor tijd ging Tyrese Asante naar de grond in het strafschopgebied. Iedereen aan de zijde van ADO schreeuwde om een strafschop, maar daar ging de scheidsrechter niet in mee.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 37
Voorbeschouwing speelronde 37

Willem II gaat voor directe promotie en het kampioenschap Willem II is er afgelopen speelronde niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Daarentegen hebben de Tilburgers wel een reuzenstap gezet […]

Cover Image for Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes
Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes

Omdat Roda JC en FC Groningen elkaar tijdens de laatste speelronde ontmoeten, heeft Willem II vrijdag aan een punt genoeg om de terugkeer in de Eredivisie veilig te stellen. Hoewel het eerste matchpoint tegen de noorderlingen niet werd benut, zou promotie de bekroning zijn van een geweldige start van de club onder trainer Peter Maes. […]

Cover Image for Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen
Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen

FC Emmen heeft nog steeds uitzicht op deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Dat mag best opvallend worden genoemd na de eerder teleurstellende resultaten van de club. Zij heeft nu één punt voorsprong op MVV Maastricht; de naaste belager voor plaats negen. De mannen van trainer Alfons Arts wacht een laatste eindsprint en […]