Een Groningen in vorm op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II
Nieuws

Een Groningen in vorm op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II

Hoewel er in de Keuken Kampioen Divisie momenteel op vele fronten spanning heerst, gaat de aandacht de komende speelronde zonder enige twijfel het meest uit naar de strijd tussen de nummers één en drie van de ranglijst. Een in vorm verkerend FC Groningen gaat op bezoek bij een thuis nagenoeg onverslaanbaar Willem II. Beide clubs strijden met Roda JC om twee plaatsen die recht geven op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.

Willem II leek lang de gedoodverfde kampioen, want na 26 speelronden hadden de Tilburgers zeven punten voorsprong op de nummer twee Roda JC, maar de laatste weken draait het bij de Brabanders stroever. Zo hadden ze in twee van de laatste drie wedstrijden een doelpunt in de blessuretijd nodig om een punt te redden.  Beide keren tekende Jeredy Hilterman voor de o zo belangrijke treffer. Tegen MVV Maastricht was dat zijn zestiende in competitieverband van het seizoen. Daarmee werd hij werd de eerste Willem II’er die dit lukte sinds Fran Sol in 2017/’18 (16 in de Eredivisie). De enige die de Tricolores deze eeuw in één jaargang aan meer goals hielp, was Ruud Boymans (27 in 2013/’14 in de Eerste Divisie).

Willem II is dit seizoen in eigen huis nagenoeg onverslaanbaar, want alleen in NAC Breda (1-4), FC Groningen (1-3 in het bekertoernooi) en Roda JC (2-3) moesten de Tilburgers hun meerdere erkennen. Als FC Groningen ook deze wedstrijd een resultaat wil behalen, moet het in elk geval een doelpunt maken, want de Tricolores kwamen in de laatste 42 thuiswedstrijden in alle competities telkens tot scoren (89 goals). Dat is hun langste reeks in de clubgeschiedenis.

Waar Willem II moed put uit het succes voor eigen publiek, daar heeft FC Groningen de promotievorm te pakken. Het won zeventien van de laatste 21 competitiewedstrijden (G3, V1), kreeg in de laatste twaalf daarvan slechts zes doelpunten tegen en verloor geen van deze duels (W10, G2). De Trots van het Noorden kan voor het eerst in deze eeuw dertien keer op rij in competitieverband ongeslagen blijven (ook 12 in 2006).

Het gaat bij FC Groningen veel over de jonge aanvallende talenten, maar hierdoor raakt een andere uitblinker ondergesneeuwd. Hidde Jurjus (foto) hield dit seizoen immers al twaalf keer ‘de nul’, vaker dan elke andere doelman in de Keuken Kampioen Divisie, terwijl hij pas in speelronde 10 zijn debuut maakte voor de noorderlingen.

Bij een zege heeft Willem II zich verzekerd van directe promotie naar de Eredivisie, maar dat lijkt op voorhand niet gemakkelijk tegen het stugge FC Groningen, dat zelf ook nog mag dromen van een plaats bij de bovenste twee.

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Romano Postema verkozen tot Beste Speler, FC Dordrecht valt opnieuw in de prijzen
Romano Postema verkozen tot Beste Speler, FC Dordrecht valt opnieuw in de prijzen

De winnaars van de individuele Bronzen Kampioensschilden van de vierde periode zijn bekend. FC Dordrecht is met twee winnaars de hofleverancier deze periode. Luca Plogmann (Beste Keeper) & Michele Santoni (Beste Trainer) mogen vanavond een schild in ontvangst nemen. Het Bronzen Kampioensschild voor Beste Speler van de vierde periode gaat naar Romano Postema van FC […]

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 37
Voorbeschouwing speelronde 37

Willem II gaat voor directe promotie en het kampioenschap Willem II is er afgelopen speelronde niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Daarentegen hebben de Tilburgers wel een reuzenstap gezet […]

Cover Image for Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes
Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes

Omdat Roda JC en FC Groningen elkaar tijdens de laatste speelronde ontmoeten, heeft Willem II vrijdag aan een punt genoeg om de terugkeer in de Eredivisie veilig te stellen. Hoewel het eerste matchpoint tegen de noorderlingen niet werd benut, zou promotie de bekroning zijn van een geweldige start van de club onder trainer Peter Maes. […]