Elftal van de Week: Willem II hofleverancier na onrustige week
Nieuws

Elftal van de Week: Willem II hofleverancier na onrustige week

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de vijfde speelronde van het seizoen afgewerkt. De spelers van Willem II maakten daarin de beste indruk, aangezien de club met vijf spelers hofleverancier is.

Het doel wordt deze week verdedigd door Koen Bucker. De sluitpost van Roda JC maakte vorige week nog een enorme flater in de verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0), maar bewees deze week wel degelijk van waarde te zijn. Bucker hield de ene na de andere bal tegen in de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (1-3). 

Uitgelicht
Willem II liet zich na een tumultueuze week, waarin trainer Reinier Robbemond werd ontslagen en technisch directeur Teun Jacobs opstapte, van zijn beste kant zien. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen MVV Maastricht liet de Tilburgse verdediging maar één schot op doel toe en daarom is er voor de gehele achterhoede van de Tricolores (Freek Heerkens, Raffael Behounek, Erik Schouten en Rúnar Thór Sigurgeirsson) een plekje in het Team van de Week ingeruimd.  

Remco Balk was er in zijn loopbaan nog nooit in geslaagd om meer dan één goal in een seizoen te maken, maar hij scoorde zaterdag namens SC Cambuur tweemaal tegen FC Den Bosch (3-1). Van zijn vijf schoten gingen er vier op doel en daarnaast ‘versierde’ hij de strafschop die werd benut door ploeggenoot Milan Smit. Ook Rik Mulders maakte zijn eerste competitiegoal van het seizoen. De vleugelverdediger creëerde daarnaast ook de meeste kansen van alle spelers van Den Bosch: drie.

Elftal van de Week: Bucker (Roda JC); Heerkens (Willem II), Behounek (Willem II), Schouten (Willem II), Sigurgeirsson (Willem II); Sierra-Cappelleti (VVV-Venlo), Janosek (NAC Breda), Bosch (Willem II); Mulders (FC Den Bosch), Schmid (Roda JC), Balk (SC Cambuur).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober
Willem II – TOP Oss verplaatst naar dinsdag 3 oktober

De Keuken Kampioen Divisiewedstrijd Willem II – TOP Oss wordt verplaatst van naar dinsdag 3 oktober (20.00 uur). Door de gevallen neerslag van vanavond in Tilburg is het veld onbespeelbaar geworden en kan de veiligheid van de spelers niet gewaarborgd worden. De wijziging is tot stand gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal. Wedstrijd                        […]

Cover Image for Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?
Vooruitblik op speelronde 7: Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel?

Wie zet er een belangrijke stap richting de periodetitel? Roda JC hoopt dit weekend nog een stapje dichter bij de periodetitel te komen, maar moet daarvoor winnen van FC Den Bosch. Daarnaast hebben VVV-Venlo en SC Cambuur de mogelijkheid om bij enig puntenverlies van De Koempels meteen toe te slaan en de koppositie over te […]

Cover Image for Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname
Mede dankzij Mathis Suray heeft FC Dordrecht uitzicht op play-offdeelname

Op basis van de begroting behoort FC Dordrecht niet tot de grootste clubs in de Keuken Kampioen Divisie. De doelstelling van de Schapenkoppen zal aan het begin van het seizoen dan ook niet direct het bereiken van promotie zijn geweest. Toch mogen zij na een knappe start van het seizoen langzaam een outsider voor deelname […]