Elftal van de Week: Willem II hofleverancier na onrustige week
Nieuws

Elftal van de Week: Willem II hofleverancier na onrustige week

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Team van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de vijfde speelronde van het seizoen afgewerkt. De spelers van Willem II maakten daarin de beste indruk, aangezien de club met vijf spelers hofleverancier is.

Het doel wordt deze week verdedigd door Koen Bucker. De sluitpost van Roda JC maakte vorige week nog een enorme flater in de verloren wedstrijd tegen Jong FC Utrecht (1-0), maar bewees deze week wel degelijk van waarde te zijn. Bucker hield de ene na de andere bal tegen in de gewonnen wedstrijd tegen NAC Breda (1-3). 

Uitgelicht
Willem II liet zich na een tumultueuze week, waarin trainer Reinier Robbemond werd ontslagen en technisch directeur Teun Jacobs opstapte, van zijn beste kant zien. In de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen MVV Maastricht liet de Tilburgse verdediging maar één schot op doel toe en daarom is er voor de gehele achterhoede van de Tricolores (Freek Heerkens, Raffael Behounek, Erik Schouten en Rúnar Thór Sigurgeirsson) een plekje in het Team van de Week ingeruimd.  

Remco Balk was er in zijn loopbaan nog nooit in geslaagd om meer dan één goal in een seizoen te maken, maar hij scoorde zaterdag namens SC Cambuur tweemaal tegen FC Den Bosch (3-1). Van zijn vijf schoten gingen er vier op doel en daarnaast ‘versierde’ hij de strafschop die werd benut door ploeggenoot Milan Smit. Ook Rik Mulders maakte zijn eerste competitiegoal van het seizoen. De vleugelverdediger creëerde daarnaast ook de meeste kansen van alle spelers van Den Bosch: drie.

Elftal van de Week: Bucker (Roda JC); Heerkens (Willem II), Behounek (Willem II), Schouten (Willem II), Sigurgeirsson (Willem II); Sierra-Cappelleti (VVV-Venlo), Janosek (NAC Breda), Bosch (Willem II); Mulders (FC Den Bosch), Schmid (Roda JC), Balk (SC Cambuur).

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Concept speelschema ’24/’25 bekend
Concept speelschema ’24/’25 bekend

De Keuken Kampioen Divisie start op vrijdag 9 augustus. Degradant Excelsior begint met een uitwedstrijd bij TOP Oss, terwijl FC Volendam op bezoek gaat bij De Graafschap. De derde degradant, Vitesse, begint thuis met een wedstrijd tegen Telstar. De clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid gekregen om tijdens de […]

Cover Image for Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion
Community Champions: Succesvolle Afsluiting van MDT Traject bij Van Donge & de Roo Stadion

Vorige week woensdag vond bij het Van Donge & de Roo stadion de afsluiting van het MDT traject “Community Champions” plaats. Community Champions is een avontuur voor jongeren van 12 tot 23 jaar, waarbij zij de beste versie van zichzelf ontdekken. In dit 16-weken durende programma ontmoeten zij mensen uit het bedrijfsleven en jongeren van […]

Cover Image for Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee
Duarte wint Doelpunt van het Seizoen-trofee

Van de in totaal 1.159 doelpunten dit reguliere seizoen was de vrije trap van FC Groningen-middenvelder Laros Duarte de mooiste. Zijn vrije trap in Euroborg tegen Jong FC Utrecht werd uiteindelijk verkozen tot ‘Doelpunt van het Seizoen’ in de Keuken Kampioen Divisie.