FC Den Bosch gaat voor drie op een rij in twee opzichten
Nieuws

FC Den Bosch gaat voor drie op een rij in twee opzichten

FC Den Bosch staat vrijdagavond voor een aantal mooie uitdagingen. Voor het eerst sinds lange tijd kan de club weer eens een derde zege op rij boeken en sinds nog langer kan het ook nog eens in drie opeenvolgende duels zonder tegentreffer blijven. De Brabander krijgen daarmee in een provinciale derby tegen NAC Breda de kans het seizoen op een goede manier af te sluiten.

In De Vliert verandert er momenteel op bestuurlijk vlak veel met onder meer de komst van een nieuwe technisch directeur (Bernard Schuiteman) en met William van Overbeek die voor de derde keer op interim-basis trainer is geworden. Hij zette de reeks voorts, die onder de vertrokken oefenmeester Tomasz Kaczmarek werd ingezet. Onder leiding van de Pool won FC Den Bosch met 0-2 bij Jong Ajax, waarna de Brabanders onder diens opvolger Jong FC Utrecht met 0-2 versloegen.

FC Den Bosch boekte in de laatste twee speelronden dus twee zeges en dat is net zo vaak als in de voorgaande 24 competitieduels bij elkaar. Het betekent dat de club voor het eerst sinds oktober-november 2022 twee overwinningen op rij behaalde in competitieverband. Destijds won zij thuis van NAC – toevalligerwijs ook de opponent van vrijdag – en De Graafschap. Zij kan nu voor het eerst sinds 2021/’22 een reeks van drie competitiewedstrijden winnen. Toen gebeurde dat in speelronde 33-35. Zegeviert de ploeg van William van Overbeek én houdt het ook nog eens ‘de nul’, dan wint de club voor het eerst sinds oktober 2018 drie competitieduels op rij zonder tegentreffer.

Dat FC Den Bosch mag aantreden tegen NAC lijkt een goed voorteken, want het won in de Eerste Divisie vier van de zeven thuiswedstrijden tegen de Bredanaars (1 keer gelijk, 2 nederlagen). Bij de zeges hoort de editie van vorig seizoen. De club nam toen, mede door een uitstekend spelende Danny Verbeek (1 doelpunt, 1 assist), een 3-0 voorsprong. Het werd nog spannend, maar de thuisploeg trok de 3-2 over de streep.

Het is een belangrijke vraag of Danny Verbeek (foto), die aan het terug keren is van een blessure, kan meedoen. Hij speelde tegen Jong Ajax, maar ontbrak tegen Jong FC Utrecht. Sinds vorig seizoen won FC Den Bosch tien van de 29 competitieduels waarin de routinier (overigens een oud-speler van NAC) een basisplaats had (34,5%). Zonder hem aan de aftrap won de clubs slechts zeven van de 43 competitieduels (16,3%).

Met Verbeek in de basisFC Den Bosch – competitie sinds 2022/’23Zonder Verbeek in de basis
29Duels43
10Winst7
3Gelijk10
16Verlies26
1,4Doelpunten/duel0,8
34,5%Winstpercentage16,3%
1,1Punten/duel0,7
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Elftal van de Week: Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemaal trefzeker
Elftal van de Week: Bredase defensie houdt de nul; Uldrikis tweemaal trefzeker

In samenwerking met Opta en de Keuken Kampioen Divisie stelt Voetbalzone wekelijks een Elftal van de Week samen met spelers die het best gepresteerd hebben op basis van statistieken. Het slotstuk van de competitie nadert. Dit is het Elftal van de Week van speelronde 36. Het doel wordt deze week verdedigd door Nick Marsman. De […]

Cover Image for Scenario’s promotie en kampioenschap Willem II & Roda JC
Scenario’s promotie en kampioenschap Willem II & Roda JC

De zinderende ontknoping van de Keuken Kampioen Divisie is in zicht! Wie gaan er direct promoveren en wie pakt de titel? Wij zetten alle scenario’s voor je op een rij! Promotie Willem IIAls Willem II wint op bezoek bij FC Dordrecht is zeker van Eredivisie voetbal volgend seizoen. Ook in het geval dat de ploeg […]

Cover Image for Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)
Samenvatting Jong Ajax – Roda JC (26-04-2024)

Samenvatting van de wedstrijd Jong Ajax – Roda JC (1-1) van 26 april 2024.