Hoge beoordelingen supportersonderzoek Keuken Kampioen Divisie 
Nieuws

Hoge beoordelingen supportersonderzoek Keuken Kampioen Divisie 

De resultaten van het supportersonderzoek in de Keuken Kampioen Divisie zijn met hoge rapportcijfers beoordeeld. De 8.474 supporters die hebben meegewerkt aan het onderzoek beoordeelden hun stadionbezoek gemiddeld met een 7,5. SC Cambuur kreeg met een 7,8 de hoogste beoordeling in de Keuken Kampioen Divisie.

Sfeer  
De wedstrijdbeleving hangt voor het overgrote deel af van de sfeer in het stadion. De sfeer op de tribunes werd beoordeeld met een 8. Het onderlinge contact tussen supporters scoorde een 7,7. Ditzelfde cijfer werd ook gegeven aan de sfeeracties in de stadions. 

Maatschappelijke betrokkenheid 
89% van de ondervraagden vindt dat hun club redelijk of zeer maatschappelijk betrokken is. Daarnaast vindt 87% van de supporters dat clubs zich redelijk of zeer goed inzetten op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast laat 45% van de supporters weten zelf een bijdrage willen leveren wanneer er een duurzaam initiatief is vanuit de club. 

Bereikbaarheid stadions  
Om de stijgende ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid door te zetten is het van belang dat de stadions goed bereikbaar zijn voor supporters. 46% van de supporters bezoekt de wedstrijden met de auto, 23% met de fiets, 8% komt met het openbaar vervoer en 7% komt te voet richting het stadion. Daarnaast is er ook een stijging te zien bij het gebruik van elektrische voertuigen. Zo komt 8% op de elektrische fiets en 5% met de elektrische auto. 

Van de 5.990 seizoenkaarthouders die hebben meegewerkt aan dit onderzoek wil 67% hun seizoenkaart verlengen. Bij 24% van de ondervraagden is dit ‘waarschijnlijk wel’. De betrokkenheid van supporters bij de clubs is beoordeeld met een 8,1. 

Het supportersonderzoek is uitgevoerd door KNVB Expertise, het kenniscentrum van het Nederlands betaald voetbal, waar de bevraagde supporters in het seizoen 2023-2024 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie hebben bijgewoond. 

Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Voorbeschouwing speelronde 37
Voorbeschouwing speelronde 37

Willem II gaat voor directe promotie en het kampioenschap Willem II is er afgelopen speelronde niet in geslaagd om directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De koploper in de Keuken Kampioen Divisie kwam in eigen huis niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Groningen. Daarentegen hebben de Tilburgers wel een reuzenstap gezet […]

Cover Image for Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes
Peter Maes beleeft met Willem II een betere start dan alle clublegendes

Omdat Roda JC en FC Groningen elkaar tijdens de laatste speelronde ontmoeten, heeft Willem II vrijdag aan een punt genoeg om de terugkeer in de Eredivisie veilig te stellen. Hoewel het eerste matchpoint tegen de noorderlingen niet werd benut, zou promotie de bekroning zijn van een geweldige start van de club onder trainer Peter Maes. […]

Cover Image for Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen
Vicente Besuijen staat symbool voor de opleving van FC Emmen

FC Emmen heeft nog steeds uitzicht op deelname aan de play-off om promotie / degradatie. Dat mag best opvallend worden genoemd na de eerder teleurstellende resultaten van de club. Zij heeft nu één punt voorsprong op MVV Maastricht; de naaste belager voor plaats negen. De mannen van trainer Alfons Arts wacht een laatste eindsprint en […]