Veel verschillende spelers dragen bij aan de goede resultaten van NAC
Nieuws

Veel verschillende spelers dragen bij aan de goede resultaten van NAC

NAC zit in de winning mood, want de Brabanders wonnen hun laatste vier competitieduels. De enige andere huidige ploeg in de Keuken Kampioen Divisie die dat kan zeggen, is FC Groningen. Zaterdag kunnen de Bredanaars op bezoek bij Roda JC voor de vijfde keer op rij winnen en dat lukte de club in competitieverband in februari-maart 2022 voor het laatst onder de toenmalige trainer Edwin de Graaf. Destijds betrof het overigens een serie van zes zeges. Belangrijker is echter dat met een zege het gat op de nummer twee van de ranglijst van negen naar zes punten kan worden verkleind.

Wat bij NAC opvalt is dat veel spelers hun steentje bijdragen aan de goede resultaten. Cuco Martina (foto) was vrijdag tegen VVV-Venlo de matchwinner door in de 95e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd te maken, waarmee hij al de zestiende speler van de club werd die dit seizoen een treffer liet aantekenen. Wanneer wordt gekeken naar de ploegen met de meeste verschillende doelpuntenmakers in de Keuken Kampioen Divisie staat dit seizoen alleen Jong PSV met zeventien stuks boven NAC. En is FC Groningen exclusief de belofteploegen de enige andere club met minstens zestien verschillende doelpuntenmakers.

De prestatie van de Bredanaars is extra bijzonder als in ogenschouw wordt genomen dat zij dit bereikten, terwijl er dit seizoen ‘slechts’ 29 spelers in actie kwamen. Bij elk van de drie beloften ploegen uit de tabel zijn het er meer dan veertig!

Vooral in de laatste weken komt de diversiteit aan Bredase doelpuntenmakers tot uiting. Elk van de laatste tien doelpunten van NAC werd door iemand anders gemaakt. Sinds 16 februari waren dat achtereenvolgens Tom Boere, Martin Koscelník, Dominik Janosek, Aimé Omgba, Jan Van den Bergh, Boyd Lucassen, Patriot Sejdiu, Fredrik Oldrup Jensen, Elías Már Ómarsson en Cuco Martina. Van alle veldspelers die tegen VVV-Venlo in actie zijn gekomen, slaagden alleen centrale verdediger Rowan Besselink en verdedigende middenvelder Casper Staring er nog niet in om te scoren in 2023/’24.

Keuken Kampioen Divisie 2023/’24
TeamDoelpuntenmakersSpelers gebruikt
Jong PSV1747
NAC Breda1629
FC Groningen1630
Jong Ajax1641
Jong AZ1641
Deel via:

Verder lezen

Cover Image for Eindsprint MVV komt precies op tijd
Eindsprint MVV komt precies op tijd

MVV Maastricht is bezig met een uitstekende eindsprint in de Keuken Kampioen Divisie. In de spannende strijd om de laatste plekken voor de Keuken Kampioen Play-Offs lijkt de ploeg van Maurice Verberne precies op tijd de vorm te hebben gevonden. De Limburgers hebben de laatste vijf Keuken Kampioen Divisie-duels niet verloren (W4, G1), hun langste […]

Cover Image for De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen
De Graafschap heeft drie specialiteiten tijdens de beslissende weken van het seizoen

De Graafschap werkt momenteel toe naar de Keuken Kampioen Play-Offs om promotie / degradatie, want dat de Superboeren daaraan gaan meedoen staat vast. Met twee zeges, één gelijkspel en drie nederlagen in de laatste zes speelronden verkeren zij in wisselvallige vorm, maar de ploeg van trainer Jan Vreman kan bouwen op haar specialiteiten: scoren uit […]

Cover Image for Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen
Doelpunt van de Week 35: Thom van Bergen

Speelronde 35 | Elke week kiezen fans via de Social Media-kanalen van de Keuken Kampioen Divisie hét Doelpunt van de Week. Het Doelpunt van de Week in Speelronde 35 is gemaakt door Thom van Bergen.